Menu

Oude logo ''terug''

Ajax herintroduceert in het jubileumjaar het oude logo op enkele merchandising-artikelen. De bekende beeltenis van de Griekse held zal ondermeer zijn terug te vinden op een cap, sleutelhanger en een mini-shirt. Ouderwets is ook de mini-pin die te dragen is op de kraag. Ajax kreeg de laatste jaren regelmatig verzoeken van supporters om het oude logo te gebruiken op Ajax-artikelen.

Het oude logo leeft nog sterk onder supporters. Het wordt wel eens gebruikt op spandoeken en vlaggen bij wedstrijden. 'Het is niet onze bedoeling het huidige logo te vervangen met het oude,' licht Jeroen Jaring, manager merchandising van Ajax, toe. 'Maar wij wilden in dit jubileumjaar voor deze supporters iets extra's doen.'

Het vorige logo werd in 1928 geintroduceerd. De krijgshaftige kop van de Griekse held werd voor het eerst afgebeeld op een porceleinen bord bij het zilveren jubileum in 1925. Het logo deed dienst tot het seizoen 1991-1992 toen het werd vervangen door een gestileerde weergave, opgebouwd uit elf lijnen.

In het kader van het eeuwfeest zal de club nog vaker omzien naar het roemrijke verleden. Zo brengt Ajax zelf een klassiek shirt op de markt, zonder sponsornamen en zonder clublogo. In het duel tegen FC Twente op 19 maart, de eerste competitiewedstrijd van Ajax als 100-jarige, zal de ploeg éénmalig aantreden met een replica van het shirt dat eind jaren veertig werd gedragen.