Menu

Ouderwets druk op trainingsveld

Het was weer eens ouderwets druk op het veld tijdens de training. Met nieuwe aanwinst Yannis Anastasiou bij de groep en ook Tom Soetaers en Zdenek Grygera weer bij de selectie had Ronald Koeman veel spelers tot zijn beschikking. Maar omdat Zlatan Ibrahimovic, Wesley Sonck en Rafael van der Vaart nog herstellende zijn van blessures, waren ook Jason Culina en Ryan Babel aangeschoven.

De Griekse spits was uiteraard het middelpunt van de belangstelling. Supporters schudden hem de hand, fotografen wilden hem zo mooi mogelijk voor hun camera hebben en de radio 'scoorde' nog een quootje voordat hij het bruggetje naar het trainingsveld opliep.

Maar in de groep was hij gewoon één van de tweeëntwintig en liep hij mee met René Wormhoudt. Wel haalde iedereen hem even aan ter begroeting en met Tom Soetaers had hij uiteraard iets meer uit te wisselen dan met zijn nieuwe collega's. De twee kennen elkaar al wat langer dan vandaag. Toen Soetaers in het seizoen 1999-2000 van Anderlecht naar Roda JC overstapte, volgde Anastasiou spoedig en ook nu volgt de Griek zijn Belgische maat naar Ajax.

De trainersstaf had vandaag, na een vrije dinsdag, veel aandacht voor het lijf. Dus sprinten en lopen, rekken en strekken. Tussendoor was er tijd voor de bal in korte passingsoefeningen. Aannemen met links, schieten met rechts en vice versa. Pas aan het einde kwam de partij in zicht. Drie teams, geel, blauw en oranje, streden in kleine partijtjes onderlinge duels uit.

Met prachtige schoten verwenden de Ajacieden de meesnorrende televisiecamera's bovenmatig. Zeker de treffers van Thomas Vermaelen, Wesley Sneijder en Tom de Mul waren van grote schoonheid. Tom Soetaers en Zdenek Grygera konden de strijd weer volop aan en werden niet gespaard door hun collega's. Dat ondervond de Belg aan den lijve, want toen hij op de grond lag nadat hij was aangetikt, kreeg hij maar liefst tot twee keer toe de bal hard op het lichaam.

Oranje won de partij. En wie maakte daar deel van uit? Inderdaad Yannis Anastasiou, zijn eerste succesje is binnen. ,,Vandaag en morgen doe ik het nog even rustig aan", vertelde de Griek na afloop van de training. ,,Eerst moet ik leren hoe het hier aan toe gaat. Het niveau ligt hoger, het gaat sneller."

Gehuld in een trainingspak met nummer 17 volbracht hij zijn eerste Amsterdamse training. Maar paste hij dat pak wel, want de vorige drager Wamberto behoorde niet tot de langste Ajacieden? ,,Haha! Ik heb natuurlijk wel direct om een XL gevraagd", schaterde de kersverse Ajacied.