Menu
Oud-trainer Knobel overleden

Oud-trainer Knobel overleden

Voormalig Ajax-coach George Knobel is zaterdagavond op 89-jarige leeftijd overleden. Knobel kreeg Ajax in augustus 1973 onder zijn hoede als opvolger van Stefan Kovács en won in januari 1974 de Europese Supercup. Ajax versloeg die dag AC Milan met 6-0. Na zijn periode als trainer in Amsterdam werd de geboren Roosendaler in 1974 aangesteld als bondscoach van het Nederlands elftal.

Knobel (10 december 1922) was bondscoach tot en met 1976. Hoogtepunt in die periode was de derde plek van Oranje op het EK van 1976 in het toenmalige Joegoslavië. Voor zijn periode als Ajacied was hij succesvol coach van MVV. Later werkte Knobel onder meer bij RBC Roosendaal en het Belgische Beerschot.

Knobel leed al enkele jaren aan de ziekte van Alzheimer en overleed dit weekend in zijn woonplaats Roosendaal. Ajax wenst de nabestaanden van George Knobel veel sterkte toe.

Foto: Ajax-trainer George Kobel (voorste rij, derde van rechts) en zijn Ajacieden vieren feest in het Olympisch Stadion na de 6-0 overwinning op AC Milan en de winst van de Europese Supercup.

Tekst en beeld: Ajax.nl