Menu

Ouverture Ajax in eigen huis

Na de ontmoeting met de eigen supporters tijdens de open dag op zondag 20 augustus, kan Ajax twee dagen later al aan de bak voor de competitie. In de Amsterdam ArenA wordt het seizoen 2000-2001 geopend tegen Fortuna Sittard. De selectie van trainer Co Adriaanse speelt tot de eerste ronde van de UEFA-Cup op 14 september drie van de vier duels voor eigen publiek.

Hoewel het competitieprogramma onder voorbehoud blijft, staan de meeste wedstrijden vast. De eerste topper is al op maandag 2 oktober. Dan reist Ajax af naar de Champions League-deelnemer SC Heerenveen. Halverwege de oktobermaand wacht Vitesse in Arnhem en aan het einde van die maand moeten de Amsterdammers naar PSV, drie dagen nadat er (eventueel) in de tweede ronde van de UEFA-Cup is gespeeld. De uitwedstrijd tegen Feyenoord staat voor zondag 10 december op het programma. Dat betekent dus dat alle zeer lastige uitduels in de eerste competitiehelft zitten opgesloten.

Het slot van de competitie ziet er enigszins hetzelfde uit als dit jaar. Nu zijn Feyenoord, FC Twente en AZ het trio clubs waar als laatste tegen moet worden gestreden. Hopelijk zijn dan de Europese tickets al verdeeld en hoeft Ajax zich geen zorgen meer te maken over het feit of er wel of geen Champions League wordt gespeeld.