Menu
Over hoofdsponsor Ziggo

Over hoofdsponsor Ziggo

Ziggo is het nieuwe landelijke kabel- en mediabedrijf dat ontstaat door de samenvoeging van UPC en Ziggo. De krachtenbundeling is het gevolg van de overname van Ziggo door UPC’s moedermaatschappij Liberty Global. Ajax’ nieuwe hoofdsponsor Ziggo zal in heel Nederland media- en communicatiediensten aanbieden aan circa 7 miljoen huishoudens.

Liberty Global plc is het grootste internationale kabelbedrijf met activiteiten in 14 landen. Haar televisie, breedbandinternet en telefonie diensten worden (via de toekomst-vaste netwerken en innovatieve technologieplatforms) geleverd aan meer dan 27 miljoen klanten die 56 miljoen diensten afnemen. Tot Liberty Global’s consumentenmerken behoren Virgin Media, UPC, Ziggo Unitymedia, Kabel BW, Telenet, VTR en Liberty Puerto Rico. De activiteiten omvatten tevens Liberty Global Business Services, de divisie voor B2B-diensten en het investeringsfonds Liberty Global Ventures.

Liberty Global’s operationele hoofdkantoor is in Nederland (Schiphol Rijk) gevestigd. Van hieruit worden de activiteiten in 12 Europese landen geleid en vindt onder meer technologie- en productontwikkeling plaats. Liberty Global heeft een omzet van meer dan 20 miljard dollar en telt 37.500 medewerkers, waarvan meer dan 6.000 in Nederland