Menu

Overal druk en warm op Open Dag

Het was warm en druk op de Open Dag van Ajax. En dat heeft iedereen geweten. Van de handtekeningenjagers tot de vrijwilligers in de verschillende stands, iedereen had er last van. Maar ook gold voor iedereen dat de dag een ongelooflijk succes was.

Geen enkele stand op P2 had te klagen over bezoekers. De medewerkers van Kellogg’s kregen bijna pijn in hun armen van het uitdelen. Er kon een ‘Kellogg’s-Test’ gedaan worden, wat wilde zeggen dat mensen een van de vijf verschillende smaken mochten proberen. De twee varianten met chocolade erin vonden het meeste aftrek. ,,Ik denk dat we tegen twee uur vanmiddag al tweehonderd liter melk hebben geschonken bij de ontbijtgranen”, aldus een medewerker. ,,En ik vrees dat we er zo mee moeten ophouden, bijna alles is op!”. Bij de stand van Kellogg’s konden de kinderen zich verder uitleven in de ballenbak of in het klimrek.

De dames die in de stand voor de gehandicapten stonden, waren ook in jubelstemming. Wie vijftig cent doneerde aan het Ronald McDonaldhuis, mocht een keer grabbelen in de grabbelbak en kreeg bovendien een Ajax-sjaal cadeau. ,,Binnen enkele minuten stond het hier zwart van de mensen!”, riep Simone Freling van Ajax enthousiast. Bovendien konden zij heel wat gehandicapten helpen, door ze een plaatsje voor aan het podium te bezorgen of de juiste informatie omtrent het gehandicaptenplatform in de Arena te verschaffen.

Ook de Kids Club was een groot succes. Ruim tweehonderd kinderen meldden zich aan als nieuw lid. Veel kinderen liepen met de handtekeningenboekjes die gratis uitgedeeld werden in de stand.

De EHBO-ploeg had eveneens veel te doen. Vanwege de hitte werd zelfs een tweede post ingericht. ,,Eigenlijk was ik vrij vandaag”, legt Jos van de Ambulancedienst uit. ,,Maar ik werd vanochtend gebeld of ik niet wilde meehelpen. En natuurlijk doe je dat. Het was wel nodig ook trouwens. De meeste ‘klanten’ die wij hebben gehad, hadden last van de hitte. Een enkele blaar hebben we ook verzorgd, en een paar keer is paracetamol uitgedeeld.” Over het algemeen was Jos tevreden. ,,Maar dat de brandweer hier zes waterpunten heeft verzorgd, is de redding geweest vandaag. Anders was het niet te doen geweest met zo’n temperatuur.” En inderdaad, bij elke brandslang op het terrein verdrongen de mensen zich voor wat verfrissend water.

De Staatsloterij had ook iets leuks bedacht voor de Open Dag. In samenwerking met Ajax heeft de Staatsloterij schminkdoosjes vervaardigd. Degene met de origineelste beschildering, die komende week op internet kan worden gekozen, wordt uitgeroepen tot ‘Fan van de Dag’. ,,De drie kinderen die de meeste stemmen krijgen, winnen een 'Meet and Greet' met drie spelers van de Ajax-selectie”, vertelt een vertegenwoordigster.