Menu
Overeenkomst Ajax en sc Buitenveldert

Overeenkomst Ajax en sc Buitenveldert

Ajax heeft zaterdagavond, voorafgaande aan de competitiewedstrijd Ajax - Willem II een nieuwe samenwerkingsovereenkomst afgesloten met sc Buitenveldert.

Ajax en sc Buitenveldert zijn geen onbekenden voor elkaar, want sinds 2013 werken de twee clubs op het gebied van vrouwen- en meisjesvoetbal al nauw samen. Vanaf deze zaterdag zijn daar nu ook de heren en de jongens van Buitenveldert bij aangesloten.

Buitenveldert is een toonaangevende amateurclub in de regio Amsterdam, die met haar selectieteams in de jeugd een landelijke uitstraling geniet. De afgelopen jaren heeft de jeugd van Buitenveldert een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt, wat resulteerde in promotie na promotie voor vele selectie-elftallen. Heden ten dage spelen alle selectieteams op divisieniveau, wat een geweldige prestatie is. Het spreekt voor zich dat Ajax zeer verheugd is met het feit dat deze samenwerking nu officieel gestalte heeft gekregen.

Namens sc Buitenveldert waren aanwezig de twee ondertekenaars Bertholt Leeftink (Voorzitter) en Koen Kouwenberg (Jeugd-Voorzitter), Peter Holthaus (TC Jeugdcommissie) en Bert Rijmers (Technisch Jeugd-Coördinator). Voor Ajax waren naast directeur voetbalzaken Marc Overmars ook Peter Musters (Coördinator Amateurclubs), Heini Otto, Jasper van Leeuwen (Manager Jeugdscouting) en Jan Fritz (Clubwatcher) bij de ondertekening aanwezig.


Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst