Menu

Overeenkomst tussen Ajax en Royale Orlando Football Academy bekrachtigd

Ajax en Royale Orlando Football Academy, voortaan Ajax Orlando, bekrachtigden woensdagmiddag in de perskamer van de Arena hun onderlinge technische samenwerkingsverband. Jeroen Slop, financieel directeur van Ajax, Mark Dillon van Orlando en Arend Roever van ATP waren aanwezig namens de drie belanghebbende partijen.

Jeroen Slop opende de persconferentie met te zeggen hoe blij zijn club was met de massale toestroom tijdens de Open Dag en verklaarde ook erg verheugd te zijn met de nieuwe samenwerking met de club uit de Verenigde Staten. ,,PSV en Feyenoord kijken naar het oosten, Ajax nadrukkelijk naar het westen´´, zei Slop. ,,Door de samenwerking hopen beide clubs optimaal te profiteren van de scouting en het opleiden van jonge spelers.´´ Een groot voordeel is ook dat Ajax zijn naam in de Verenigde Staten kan vermarkten. ,,Denk maar aan de samenwerking van Manchester United en de New York Yankees´´, aldus Jeroen Slop.

De nieuwe naam van de club uit Florida wordt Ajax Orlando. De Amerikanen mogen dan ook hetzelfde shirt en logo gaan gebruiken. ,,Ajax is bezig een internationaal netwerk op te bouwen, met de bestaande allianties in het buitenland en natuurlijk Haarlem´´, aldus Slop. In een kleine ceremonie overhandigde de directeur vervolgens een Ajax-borstbeeld aan Mark Dillon.

,,Dit beeld krijgt een speciale plaats in onze kantoren in Orlando´´, sprak Dillon. ,,Het was fantastisch de Open Dag te zien en te beleven hoeveel fans Ajax heeft. In de USA zijn we bezig om te zorgen dat we zoveel kwaliteit in huis hebben dat we in 2010 het wereldkampioenschap kunnen winnen. Het is een uitdaging om te proberen de techniek en de cultuur van Ajax in onze club te krijgen. We hopen binnen een paar jaar spelers naar Ajax te kunnen brengen´´, aldus Mark Dillon.

Arend Roever, directeur van The Advanced Travel Partner, verklaarde de rol van zijn bedrijf in de samenwerking. ,,Als reisagent zien wij ons als creëerder van mobiliteit. Ajax zal veel moeten reizen in de Verenigde Staten en ATP kan de logistiek verzorgen. Ook bij het organiseren van voetbalkampen in Amerika kunnen wij een rol spelen.´´ Ook heeft ATP een financieel aandeel. ,,Orlando zocht een investeerder en wij hebben dat op ons genomen´´, aldus Roever. ,,We hebben de aandelen verdeeld en zo is er geld om het project op te starten.´´

Mark Dillon had ook nog een aandenken voor Jeroen Slop. Hij overhandigde een nieuw, Ajax Orlando shirt. Slop liet weten dat het goed mogelijk is dat Ajax trainers naar Orlando stuurt, maar dat de omgekeerde weg ook waarschijnlijk is. ,,Mensen van Ajax Orlando kunnen in Amsterdam het Ajax-systeem leren en kennismaken met het programma hier. Op den duur zal Ajax Orlando daar dan van profiteren. Het is ook mogelijk dat we bekende Ajax-namen af en toe naar Amerika sturen. Er zijn een heleboel voetballiefhebbers daar die dat erg zouden waarderen.´´