Menu

Overeenstemming tussen Ajax en Olympique de Marseille over Mido

Ajax en Olympique de Marseille hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Ahmed 'Mido' Hossam. De Egyptische international heeft nog een contract tot en met 30 juni 2006 bij Ajax. Zoals gebruikelijk doet Ajax over de financiƫle condities van de overeenkomst geen mededelingen.

Mido en Olympique de Marseille zijn met elkaar in gesprek over een spelerscontract. De overeenkomst tussen Ajax en Olympique de Marseille is nog afhankelijk van de totstandkoming van dat contract.

Olympique de Marseille eindigde afgelopen seizoen als derde in de hoogste klasse en plaatste zich daarmee - net als Ajax - voor de derde voorronde van de UEFA Champions League.

Op 8 augustus 2001 debuteerde Mido voor Ajax in de voorrondewedstrijd van de UEFA Champions League tegen Celtic (3-1 voor de Schotten). Zijn eerste doelpunt voor Ajax maakte hij op 23 september van hetzelfde jaar in de thuiswedstrijd tegen Sparta (3-0 voor Ajax).

Met Ajax won Mido in 2002 het landskampioenschap, de Amstel Cup, de Johan Cruijff Schaal, het Amsterdam Tournament en het landskampioenschap in de Beloftencompetitie. Bovendien werd hij in Egypte uitgeroepen tot Beste Egyptische Speler in het buitenland. Bij Ajax kwam Mido tot een totaal van 40 competitieduels met 21 doelpunten. In totaal speelde hij 57 officiƫle wedstrijden in het Ajax-shirt en maakte hij in die duels 23 doelpunten.

Mido werd halverwege het seizoen 2002-2003 door Ajax verhuurd aan het Spaanse Celta de Vigo. Hij speelde er 8 competitiewedstrijden en scoorde daarin 4 keer. Celta de Vigo plaatste zich voor de derde voorronde van de UEFA Champions League.

Voor zijn komst naar Ajax speelde Mido voor het Egyptische Zamalek en de Belgische eersteklasser KAA Gent.

Voor de nationale ploeg van Egypte kwam Mido tot nog toe in actie in 26 interlands, waarin hij 10 keer scoorde.