Menu

Overgang naar Ajax maakt degradatie Boukhari weer goed

Voor Nourdin Boukhari was 2002 een druk jaar. In de eerste helft van het jaar degradeerde hij met Sparta, in de tweede helft hoorde hij zijn naam al vanaf de tribunes in het stadion van Ajax. Gehaald voor de toekomst, maar al redelijk wat speelminuten in het rood-witte Ajax-shirt.

Hoe vier je Kerst en/of Oud en Nieuw?
,,Mijn familie en ik geloven niet in Kerst, maar we kennen natuurlijk wel heel veel mensen die het vieren. Kerstavond en eerste en tweede Kerstdag ben ik bij vrienden. We geven elkaar cadeautjes. Ik ben niet echt een ‘cadeautjesmannetje’, maar het is altijd leuk iets weg te geven. Het gaat meer om het gebaar en zo een keer per jaar vind ik dat wel leuk. Voor iemand die in Marokko is geboren is Kerst misschien raar, maar ik heb het van jong af aan meegekregen. Vroeger op school vierden we met de hele klas Kerst. Oud en Nieuw… dat ga ik víeren! Meestal komen we met een groep echte vrienden en vriendinnen bij elkaar. We gaan eten, champagne drinken en lachen, bij iemand thuis. Misschien gaan we daarna naar een privé-feestje, alleen voor genodigden, weet je wel. En de volgende dag ga ik heerlijk uitslapen!"

Wat was voor jou het belangrijkste in 2002, sportief en privé?
,,Het belangrijkste is dat we de Johan Cruijff Schaal wonnen en de overgang van Sparta naar Ajax natuurlijk. Met Sparta ben ik gedegradeerd, dat was minder. Toch ging ik naar Ajax, waarmee ik meteen op trainingskamp ging, naar Groot-Brittannië. Ik werd goed opgevangen in een goed georganiseerde structuur. Ik heb het erg naar mijn zin bij Ajax en dat heeft de degradatie met Sparta weer goed gemaakt. Het geeft me vertrouwen. Ik had gehoopt dat het zo zou gaan, want ik ben tenslotte voor de toekomst gehaald. Nu kan ik zeggen dat het aantal speelminuten dat ik heb gekregen wat is tegen gevallen, maar ja, dat hangt af van de trainer. Ik heb tot nu toe al veel geleerd. Het niveau was wennen, maar ik ben blij dat ik me heb kunnen aanpassen. Ik hoorde ook dat supporters op de tribune mijn naam al riepen, dat geeft vertrouwen, daar doe ik het voor."

Wat zijn je verwachtingen voor 2003?
,,Ik hoop dat we kampioen worden en een goede doorstart na de winterstop maken. Voor mezelf wil ik gewoon zo doorgaan."

Met wie zou je graag champagne willen drinken?
,,Met mijn familie en vrienden, de mensen met wie ik een speciale band heb. Als ik iemand anders noem, uhm… dat meisje dat in de serie Costa speelt, Meis of zo. Ik weet haar voornaam niet, maar haar gezicht ken ik wel."