Menu
Overige internationals onderuit

Overige internationals onderuit

Alleen de Ajacieden bij Oranje besloten de voetbalavond met een overwinning en plaatsing voor het EK. De ‘buitenlandse’ internationals van Ajax beleefden een minder plezierige en succesvolle voetbalavond.

George Ogararu verdedigde negentig minuten lang de eer van Roemenë in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije. De Bulgaren boekten in Sofia een 1-0 overwinning op de al gekwalificeerde Roemenen. Bij Roemenië waren ook de oud-Ajacieden Bogdan Lobont en Cristian Chrivu van begin tot einde van de partij.

België ging in deze EK-kwalificatiestrijd opnieuw teleurstellend onderuit, ditmaal was Polen te sterk. In Chorzow trakteerden de Polen van bondscoach Leo Beenhakker het thuispubliek op een 2-0 zege. Jan Vertonghen was negentig minuten van de partij bij de Belgen. Met de overwinning plaatsten de Polen zich voor het eerst in de geschiedenis voor een EK.

Voor de Zweden liep de uitwedstrijd tegen Spanje uit op een deceptie. In Madrid wonnen de Spanjaarden met duidelijke cijfers: 3-0. Kennedy speelde alleen de laatste elf minuten van de EK-kwalificatiewedstrijd mee. De doelpunten die Spanje uiteindelijk hielpen aan kwalificatie waren toen al gemaakt.

Denemarken ging onderuit in en tegen Noord-Ierland. In Belfast eindigde de wedstrijd in 2-1. De kersverse Deens Voetballer van het Jaar Dennis Rommedahl speelde de hele wedstrijd.

Ook Edgar Manucharyan beleefde een sportief teleurstellende avond. In Leiria verloor Armenië met 1-0 van Portugal. Manucharyan betrad het veld na een dik uur. Hugo Almeida had toen al toegeslagen namens het thuisspelende land.