Menu
Overleg over Babel en Maduro bij Oranje

Overleg over Babel en Maduro bij Oranje

Marco van Basten en Foppe de Haan praten volgende week over de beschikbaarheid van Hedwiges Maduro en Ryan Babel voor het jeugd wereldkampioenschap voetbal dat deze zomer in Nederland wordt gehouden. Van Basten heeft de twee talenten geselecteerd voor het 'grote' Oranje, maar gezien hun leeftijd mogen ze ook nog uitkomen in het elftal dat van 10 juni tot 2 juli in eigen land om het wereldkampioenschap speelt.

Het programma van het Nederlands elftal dwarsboomt de voorbereiding van Onder 20. Oranje speelt op 8 juni nog een WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Finland. Bondscoach De Haan van de jeugdploeg wil zijn elftal in principe voor die tijd compleet bij elkaar hebben. Volgende week praten De Haan en Van Basten de mogelijkheden door. ,,Dan kijken we wel wat eruit komt. Ik houd nu nog alle opties open'', aldus De Haan.

Volgens de Fries is er een mogelijkheid dat beide talenten later instromen bij Onder 20, maar dat heeft niet zijn voorkeur. ,,Bij Babel zou het nog wel kunnen. Dat is een spits, die pas je makkelijker in. Voor Maduro is dat anders. Hij is de beste van dat elftal en heel belangrijk in het team. Hem zou ik er graag ook in de voorbereiding al bij hebben.''

De Haan gaf ook aan dat hij de regels zal handhaven als het gaat om het oproepen van spelers. Mogelijk moeten spelers dan nacompetitieduels of de bekerfinale laten schieten om zich bij Oranje te melden.

Bron: ANP