Menu

Overmars en Zenden missen WK-kwalificatiewedstrijd

Marc Overmars en Boudewijn Zenden missen komende zaterdag de eerste WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal. Zenden scheurde zaterdagavond in het vriendschappelijke duel met Malaga al na tien minuten een spier in een hamstring. Volgens de clubarts is de Nederlander ongeveer een maand uit de roulatie.

Zondag wordt in het ziekenhuis nog een MRI-scan gemaakt. Zenden mist ook de eerste wedstrijd van Barcelona in de Champions League, woensdag 13 september thuis tegen het Engelse Leeds United. De tweede CL-wedstrijd, 19 september uit tegen Besiktas, komt hoogstwaarschijnlijk eveneens te vroeg. ,,Ik voelde een flinke pijnscheut in mijn dijbeen'', liet Zenden weten. ,,Ik baal verschrikkelijk.''

Afgezien van het Europese toernooi mist Zenden tevens de start van de Spaanse competitie, op 10 september. Zenden is nog altijd in afwachting van de afloop van zijn transfer naar Lazio Roma. Die is nog altijd niet rond, omdat Lazio niet over voldoende geld beschikt.

Bondscoach Louis van Gaal kan misschien ook niet beschikken over Zendens ploeggenoot Marc Overmars. De vleugelaanvaller liep eind vorige week een knieblessure op, waarvan de ernst nog niet duidelijk is.

De aanvaller van Barcelona verbleef vrijdag ter observatie in een ziekenhuis en moet de komende drie dagen een aangepast programma volgen. Niet bekend is nog of de kwetsuur dermate ernstig is, dat Overmars moet afzeggen voor het WK-kwalificatieduel met Ierland, zaterdag 2 september. Het duel in Amsterdam is de eerste wedstrijd op de weg naar het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea.

In de wedstrijd van Barcelona tegen Malaga (1-1) kreeg Michael Reiziger al na zeven minuten de rode kaart voor een ogenschijnlijk onschuldige tackle. De Catalaanse ploeg speelde met Frank de Boer, Cocu, Kluivert en Reiziger in de basis. Ronald de Boer, die ontevreden is over zijn huidige bijrol bij Barcelona, viel in de 74e minuut in. (Bron: ANP)