Menu
Overmars: 'Ik ben een echte teamspeler'

Overmars: 'Ik ben een echte teamspeler'

De vijfde dag van het trainingskamp in De Lutte begon vrijdagochtend met groot nieuws. Marc Overmars (39) begint per direct als directeur voetbalzaken bij Ajax. De 86-voudig international meldde zich op zijn eerste officiële werkdag in alle vroegte in De Lutte voor een overleg met Frank de Boer. Na een kort interview met Ajax Media ging hij snel naar Amsterdam voor zijn eerste afspraken.

Wanneer werd voor jou duidelijk dat je bij Ajax als directeur voetbalzaken aan de slag zou gaan?

,,Ik wist dat ik kandidaat voor die functie was. Maar dan moet je het nog wel worden uiteraard. Een dag of vier geleden zijn we uiteindelijk tot een akkoord gekomen. We waren er snel uit. Ik denk dat het een van de snelste overeenkomsten was binnen Ajax.”

Waarom heb je voor deze functie gekozen?

,,Het spreekt me erg aan om met een team samen te werken. Als voetballer was ik ook een echte teamspeler. In mijn nieuwe functie als directeur voetbalzaken ga ik nu ook weer met een groep mensen binnen de club samenwerken. Daar heb ik heel veel zin in. Zeker ook omdat ik veel mensen binnen de staf van Ajax van vroeger ken.”

Siem de Jong schudt Marc Overmars de hand in De Lutte. Siem de Jong schudt Marc Overmars de hand in De Lutte.

Wat ga je precies binnen de directie doen?

,,Mijn takenpakket bestaat uit het transferbeleid, de jeugdopleiding en scouting. Met name dat eerste onderwerp spreekt me erg aan. De portefeuille aan- en verkoopbeleid past goed bij me. Daarnaast verdiep ik me graag in scouting van spelers en het laten doorgroeien van talentvolle voetballers. Ook dat vind ik interessante onderwerpen. Kortom ik zie heel veel uitdagingen bij Ajax.”

Hoe zwaar telt je ervaring als commissaris voetbaltechnische zaken bij Go Ahead Eagles?

,,Bij mijn oude club Go Ahead Eagles heb ik iets opgebouwd. Van een bijna failliete club tot de heel gezonde club die er nu staat. Bij Go Ahead deed ik eigenlijk alles op voetbalgebied. Samen met de voorzitter bemoeide ik me daar met uiteenlopende onderwerpen. Van het gras, tot auto’s en huisvesting. Dat is inherent aan een kleine club. Bij Ajax zal ik veel specialistischer gaan werken.

Je kent de leden van het technisch hart goed. Je band met Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Wim Jonk is algemeen bekend. Hoe gaat die samenwerking tussen hen en jou verlopen?

,,Ik denk dat iedereen weet wat je aan elkaar hebt. Dat is het belangrijkste. Bovendien denk ik dat ze wel weten waar ik goed in ben. Het is nu dus vooral een kwestie van beginnen en je weg zien te vinden.”

Ook met assistent-trainer Hennie Spijkerman heb je een gezamenlijk verleden.

,,Hennie is mijn eerste trainer bij Go Ahead geweest. Als je oude interviews terugleest, keert in de verhalen altijd terug dat ik veel van hem heb geleerd. Hij is een goede ‘recht door zee’ trainer. En bovendien een eerlijk mens. Leuk dat we nu hier bij Ajax weer gaan samenwerken.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Marc Overmars in gesprek met de technische staf. Marc Overmars in gesprek met de technische staf.
Marc Overmars trof Siem de Jong en Jan Vertonghen in de tuin van De Bloemenbeek. Marc Overmars trof Siem de Jong en Jan Vertonghen in de tuin van De Bloemenbeek.
Hennie Spijkerman was vroeger de eerste trainer van Marc Overmars bij Go Ahead Eagles. Hennie Spijkerman was vroeger de eerste trainer van Marc Overmars bij Go Ahead Eagles.
Overmars: 'Ik zie veel uitdagingen bij Ajax' Overmars: 'Ik zie veel uitdagingen bij Ajax'