Menu
Overmars nieuwe directeur voetbalzaken

Overmars nieuwe directeur voetbalzaken

De Raad van Commissarissen en de directie van AFC Ajax NV hebben Marc Overmars aangesteld als directeur voetbalzaken. De voormalige topvoetballer begint per direct.

Overmars (39) stopte aan het einde van het afgelopen seizoen bij Go Ahead Eagles, waar hij sinds 2005 werkzaam was als commissaris voetbalzaken. Tevens was hij de afgelopen voetbaljaargang parttime in dienst bij Ajax als individueel techniektrainer.

Zijn functie is nieuw in de organisatie. Overmars gaat deel uit maken van de directie, die verder bestaat uit Henri van der Aat en Jeroen Slop. De voormalige vleugelaanvaller gaat zich binnen de directie met name bezig houden met transferzaken, de jeugdopleiding en scouting.

Tijdens zijn actieve loopbaan als profvoetballer, die in 2009 stopte, speelde de in Emst geboren Overmars voor respectievelijk Go Ahead Eagles, Ajax, Arsenal FC en FC Barcelona. Daarnaast kwam hij 86 keer uit voor het Nederlands Elftal en scoorde in die interlands 17 keer.

Bij Ajax speelde hij 193 officiƫle wedstrijden, waarin hij 44 keer scoorde. Hij werd met Ajax drie keer landskampioen. Als Ajacied won hij tevens de Champions League, de Wereldbeker voor clubteams, de KNVB Beker en drie keer de Supercup, die later Johan Cruijff Schaal ging heten.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst