Menu
Overtuigend Ajax O15 wint Supercup

Overtuigend Ajax O15 wint Supercup

Ajax O15 heeft met de Supercup de eerste prijs van het seizoen binnen. De ploeg van Richard Knopper zette PSV O15 op overtuigende wijze met 2-1 aan de kant. Youri Regeer en Dillon Hoogewerf waren de doelpuntenmakers aan Amsterdamse zijde.

Ajax begon uiterst effectief aan de strijd om de eerste prijs van het seizoen. Het eerste schot van middenvelder Regeer, een vrije trap van rand 16, trof direct doel.

Het heilige vuur aan de zijde van Ajax werd nog meer aangewakkerd door de tegenstander, die zeeën van ruimte weggaf. Hoogewerf, spits van beroep, profiteerde minuten later van een slippertje aan de zijde van PSV. De spits onderschepte een bal en rondde prima af: 2-0.

Zo pak je die Cup! 🏆🥇#AjaxO15 #ajapsv pic.twitter.com/3RejbYlhXV

— AFC Ajax (@AFCAjax) 2 september 2017

Déjà vu
De toeschouwers op de Toekomst, waaronder voormalig Ajacied Urby Emanuelson, kenden na rust een déjà vu. Ajax werd vanaf de aftrap direct gevaarlijk, terwijl PSV een uiterst slordig begin kende. De marge van twee bleef echter hetzelfde, mede door goede reddingen van PSV-doelman Aron van Lare.

Ajax O19 verzilverde de kansen niet en begon steeds slordiger te spelen. Het duel leek op een zakelijke overwinning af te stevenen tot PSV uit het niets iets terug deed. Nadat in eerste instantie de lat werd geraakt, kopte verdediger Seelt Jenson de aansluitingstreffer tegen de touwen. PSV mocht weer hopen. 

Jacht naar triple
De hoop van de bezoekers was volledig terug en via opportunistisch spel en lange ballen werd de zoektocht op de 2-2 ingezet. Het slotoffensief resulteerde in het bijzondere feit dat zelfs PSV-doelman Van Lare in blessuretijd in het vijandelijk doelgebied te vinden was.

De Ajax-verdedigers waren echter bestand tegen de druk en zodoende bleef Ajax overeind. Het leverde de eerste prijs van het seizoen op voor de jongelingen, die nog twee prijzen nodig hebben om de vorige lichting te evenaren.

Lees ook: Ajax Vrouwen loten Brescia in Champions League
Lees ook: Jong Ajax superieur in Eindhoven, debuut Orejuela

Tekst & foto's: Ajax.nl/Sven Koeneman