Menu
Overtuigende overwinning op IJsselmeervogels

Overtuigende overwinning op IJsselmeervogels

Ajax Zaterdag 2 heeft op Sportpark De Toekomst de laatste wedstrijd van het seizoen in stijl afgesloten met een 5-0 overwinning op IJsselmeervogels 2.

In de laatste wedstrijd van het seizoen voor Ajax Zaterdag 2 stond IJsselmeervogels 2 als tegenstander op het veld. De Spakenburgers wilden er duidelijk een echte wedstrijd van maken en gaven veel druk naar voren. Ajax heeft wel een team dat zich daaronder uit kan voetballen en al na vijf minuten zagen we een grote kans voor Perry Schoenaker. Hierna volgde een lange fase waarin beide teams amper gevaarlijk voor beide doelen konden worden.

Na een half uur was het wel raak. Een fraaie combinatie door het midden werd doeltreffend afgesloten door Mick van Moerkerk (1-0). Vijf minuten later werd de score verdubbeld. Dennis van der Welle maakte het de keeper van IJsselmeervogels zo lastig dat hij de bal aan hem verspeelde en deze over de goalie in het doel lobde (2-0). Dit was ook de ruststand.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of het stond al 3-0: Perry Schoenaker kopte een vrije trap fraai in het doel. Ajax was nu los. Luttele minuten na het derde doelpunt was het weer raak toen Mitchell van der Beld aan het einde stond van een snel uitgevoerde aanval (4-0). In de zestigste minuut kunnen de toeschouwers weer juichen als Arafath Heuvel alleen op de keeper af kan gaan en de bal beheerst in de hoek schuift (5-0).

De wedstrijd is gespeeld, ondanks een grote kans voor IJsselmeervogels, maar de bal wordt voorlangs geschoten.
In de stand kwam geen verandering en zo sloot Ajax Zaterdag 2 een seizoen met ups en downs op een waardige manier af en gaf scheidend trainer Laurens ten Heuvel een mooi afscheidscadeau.

Fotografie: Rob van Vliet