Menu
Overtuigende start Ajax A1

Overtuigende start Ajax A1

Ajax A1 is de competitie woensdagmiddag overtuigend begonnen. In aanloop naar de belangrijke wedstrijd van het eerste elftal van Ajax tegen Dinamo Kiev won de A1 overtuigend van de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen/Emmen A1: 4-0.

Met een tevreden gevoel sloot trainer Frank de Boer de eerste competitiewedstrijd van het seizoen af. Op sportcomplex de Toekomst had hij ‘een fantastische eerste helft’ gezien. ,,Zeker voor rust hebben we heel goed gespeeld. We dwongen Heerenveen constant om de lange bal te spelen. Het was voor ons gewoon wachten op doelpunten.”

De manier waarop de 1-0 tot stand kwam stond eigenlijk haaks op het goede spel dat de A1 het publiek voorschotelde. Een voorzet van Joël Veltman eindigde pardoes achter de keeper. ,,Een beetje gelukkig”, zo bekende De Boer eerlijk over de manier waarop Ajax het eerst doelpunt maakte. ,,Door de zon was het zicht slecht en daar profiteerden we van bij de voorzet.”

Nog voor rust liep de thuisploeg uit naar 3-0. Rechtsback Ruben Ligeon maakte na een schitterende aanval de tweede treffer van de middag. Een kwartier was hij ook bij het derde doelpunt betrokken. De voorzet van Ligeon werd eerst door Davy Klaassen de doelmond ingebracht, waarna Lesley de Sa uit de rebound scoorde: 3-0.

Vlak voor tijd bepaalde Ouasim Bouy de einduitslag met een fraaie knal op 4-0. Een ingedraaide vrije trap van Joeri de Kamps werd door de middenvelder met de buitenkant van zijn voet achter de keeper geschoten.

Enige minpunt van de middag was het uitvallen van Davy Klaassen. De blonde middenvelder knalde na een uur met zijn hoofd tegen een tegenstander, waarna hij met een bloedende hoofdwond het veld verliet. Achteraf viel de schade gelukkig mee. De Boer: ,,Zaterdag tegen Sparta is hij er misschien nog niet bij, maar daarna hoop ik weer over hem te kunnen beschikken.”

Opstelling Ajax A1: Chiel Kramer, Ruben Ligeon, Joël Veltman (65. Fabian Sporkslede), Stefano Denswill, Dico Koppers, Joeri de Kamps, Lesley de Sa (62. Youssef Fennich), Ouasim Bouy, Tom Boere (68. Rowendey Schoop), Davy Klaassen, Terell Ondaan (80. Jody Lukoki).

Scoreverloop: 13. Veltman 1-0, 20. Ligeon 2-0, 36. De Sa 3-0, 87. Bouy 4-0.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst