Menu
Overwinning Zaterdag 2 tegen stadsgenoot

Overwinning Zaterdag 2 tegen stadsgenoot

Ajax Zaterdag 2 heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen een verdedigend WV-HEDW.

Aanvankelijk had Ajax het moeilijk om kansen te creëren en moest de ploeg oppassen voor de counters van de regerend kampioen. Pas in de loop van de eerste helft wisten de gasten gevaar te stichten voor het doel van de tegenstander: zo kon Van der Welle vanaf de rand van het strafschopgebied schieten, maar zijn inzet werd gekeerd.

Een tegenvaller was het uitvallen van Ronday die met een enkelblessure werd vervangen doorVan Huffel. Vlak hierna volgde wel de 0-1: de veelvuldig vlaggende grensrechter werd overruled door de scheids en Cakmak verschalkte de keeper voor de openingstreffer.

Na de pauze kroop WV-HEDW noodgedwongen uit de schulp, kreeg Ajax daardoor ook meer ruimte en werd het dus meer een wedstrijd zonder dat beide keepers echt in gevaar kwamen. Schoenaker werd vervangen door Kaandorp waardoor Lammers werd doorgeschoven naar het middenveld. In de spits verving Wey de moegestreden Van der Welle.

Het verouderde kunstgras begon z’n tol te eisen en de vele blessurebehandelingen haalden de vaart uit de wedstrijd. Cakmak werd gewisseld voor Fabies. Vlak voor tijd zagen we nog een grote kans voor de thuisploeg toen een voorzet van de zijkant net naast werd getikt. Inmiddels was de blessuretijd ingegaan en zette WV-HEDW nog aan om de gelijkmaker te forceren.
Al met al kon worden gesproken van een verdiende overwinning van Ajax in een van beide kanten matig duel.

Fotografie: Rob van Vliet