Menu
Overwinteren door de jaren heen

Overwinteren door de jaren heen

Ajax gaat volgende week in Turkije overwinteren. In de Turkse plaats Belek bereidt de koploper zich voor op de tweede seizoenshelft. In de historie kwam Ajax begin januari op vele plekken. Van Dubai tot Zuid-Afrika en van Portugal tot Brazilië. Dat leverde vaak fraaie en originele foto’s op.

Trainen op zonnige locaties betekent vaak een diversiteit aan oefeningen en activiteiten. Naast gewone veldtrainingen worden ook het strand, de tennisbaan en het zwembad optimaal benut om de spelers een zo gevarieerd mogelijk trainingsaanbod te geven. Mede daardoor heeft Ajax tijdens de voorbereiding op de tweede seizoenshelft vrijwel nooit last van besneeuwde velden of andere winterse hindernissen.

Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ajax op safari (Zuid-Afrika 2007). Ajax op safari (Zuid-Afrika 2007).
Een jonge Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Victor Sikora op de fiets in Portugal (2004). Een jonge Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Victor Sikora op de fiets in Portugal (2004).
Portugal 2004: na de loopoefeningen aan zee is het tijd voor verkoeling! Portugal 2004: na de loopoefeningen aan zee is het tijd voor verkoeling!
Zuid-Afrika 2005: Hatem Trabelsi en Yannis Anastasiou voorzien de jeugd in Kaapstad van Ajax-presentjes. Zuid-Afrika 2005: Hatem Trabelsi en Yannis Anastasiou voorzien de jeugd in Kaapstad van Ajax-presentjes.
Brazilië 2013: De Ajacieden brengen op hun vrije middag een bezoek aan het wereldberoemde Christusbeeld in Rio de Janeiro. Brazilië 2013: De Ajacieden brengen op hun vrije middag een bezoek aan het wereldberoemde Christusbeeld in Rio de Janeiro.
Henk ten Cate in de cel van Nelson Mandela (2005). Henk ten Cate in de cel van Nelson Mandela (2005).
Ryan Babel filmt tijdens een van de vrije momenten in Zuid-Afrika. Ryan Babel filmt tijdens een van de vrije momenten in Zuid-Afrika.
Zuid-Afrika 2007: Jaap Stam legt de eerste steen van het nieuwe stadion van Ajax Cape Town. Zuid-Afrika 2007: Jaap Stam legt de eerste steen van het nieuwe stadion van Ajax Cape Town.
Dubai 2008: assistent-coach Gerard van der Lem staat de tv-zender van Dubai te woord. Dubai 2008: assistent-coach Gerard van der Lem staat de tv-zender van Dubai te woord.
Dubai 2008: kersverse aanwinst Kenneth Perez wordt in Dubai gepresenteerd aan de meegereisde pers. Dubai 2008: kersverse aanwinst Kenneth Perez wordt in Dubai gepresenteerd aan de meegereisde pers.
Portugal 2008: ochtendwandeling langs de Portugese cliffs. Portugal 2008: ochtendwandeling langs de Portugese cliffs.
Persdag op locatie: Marco van Basten praat de Nederlandse journalisten bij in Portugal (2009). Persdag op locatie: Marco van Basten praat de Nederlandse journalisten bij in Portugal (2009).
Portugal 2010: de Ajacieden koelen de spieren in het zwembad bij het hotel. Portugal 2010: de Ajacieden koelen de spieren in het zwembad bij het hotel.
Suarez in actie tijdens een partij kopvolley op de tennisbaan in Portugal (2010). Suarez in actie tijdens een partij kopvolley op de tennisbaan in Portugal (2010).
Turkije 2011: Ajax is eregast bij de opening van het nieuwe stadion van Galatasaray. Turkije 2011: Ajax is eregast bij de opening van het nieuwe stadion van Galatasaray.