Menu
Overzicht Ajax-internationals zaterdag

Overzicht Ajax-internationals zaterdag

De spelers van Ajax die zaterdag met hun land in actie kwamen hebben wisselende resultaten geboekt. Het Marokko van Mounir El Hamdaoui begon de kwalificatiereeks op weg naar de Afrika Cup met een gelijkspel. Eyong Enoh won met Kameroen en Miralem Sulejmani is met Jong Servië na zaterdag uitgeschakeld voor het EK Onder 21.

Onder leiding van de nieuwe bondscoach Javier Clemente heeft Kameroen een eerste stap richting de Afrika Cup gezet. Het eerste kwalificatieduel op bezoek in Mauritius verliep succesvol. In Bellevue won het geboorteland van Ajacied Eyong Enoh met 3-1 van Mauritius. Enoh begon niet in de basis. De middenvelder van Ajax verving gedurende de wedstrijd Marcel Ndjeng.

Het Marokko van Mounir El Hamdaoui speelde in Rabat met 0-0 gelijk tegen de Centraal Afrikaanse Republiek. Daarmee was de start in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup tegenvallend voor El Hamdaoui.

Miralem Sulejmani speelde zaterdagmiddag met Jong Servië tegen Jong Kroatië. Het kwalificatieduel op weg naar het EK Onder 21 eindigde in 2-2, waardoor de Serviërs zijn uitgeschakeld voor een plaats in de play-offs. Sulejmani speelde met rugnummer 10 en kwam de gehele wedstrijd in het Servische Kragujevac in actie.

Tekst: Ajax.nl
Archieffoto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst