Menu
Overzicht Ajax-internationals

Overzicht Ajax-internationals

De internationals van Ajax verdedigen deze dagen vooral de eer van hun nationale elftal. Met name voor Ajax-spits Kolbeinn Sigthórsson staat er veel op het spel. Hij strijdt met IJsland om een felbegeerd WK-ticket. Welke Ajacieden zijn waar te bewonderen? Een overzicht.

Daley Blind is samen met Joël Veltman, Siem de Jong en Jasper Cillessen oproepen voor het Nederlands Elftal dat op zaterdag en dinsdag oefent tegen respectievelijk Japan en Colombia.

Nicolai Boilesen en Viktor Fischer treden vrijdagavond met Denemarken aan tegen Noorwegen en Niklas Moisander zal op zaterdag met Finland tegen Wales spelen. Eyong Enoh treft op 17 november met Kameroen Tunesië.

Voor Kolbeinn Sigthórsson is de komende interlandperiode de belangrijkste in de historie van zijn IJsland. In een tweeluik met Kroatië speelt de Ajacied om een WK-ticket. Vrijdag speelt IJsland thuis, vier dagen later volgt de return in Zagreb.

Behalve voor A-selecties komt ook een groot aantal Ajacieden uit voor jeugdteams. Davy Klaassen, Mickey van der Hart, Mike van der Hoorn en Stefano Denswil treffen op 14 en 18 november met Jong Oranje Jong Slowakije en Jong Frankrijk. In de wedstrijd met Slowakije treffen zij clubgenoot Stanislav Lobotka. die behalve tegen Jong Oranje ook tegen Jong Georgië speelt. Inzet voor die wedstrijden is kwalificatie voor het EK 2015 in Tsjechië.

Riechedly Bazoer, Jairo Riedewald en Elton Acolatse spelen met Oranje o/19 in Georgië een drietal wedstrijden op het eerste EK-kwalificatietoernooi. Het Nederlands team startte woensdagavond voortvarend met een 3-0 zege op Moldavië. Bazoer en Riedewald speelden de hele wedstrijd. Acolatse maakte na rust zijn opwachting. Vrijdagavond volgt Nederland - Wales. Het slotduel Georgië - Nederland is staat maandag op programma. Aan deze eerste ronde nemen 52 landen deel, verdeeld over dertien groepen van vier. De top twee van elke groep en de beste nummer drie kwalificeren zich voor de Elite Round die in het voorjaar wordt gespeeld.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees