Menu
Overzicht trainers jeugdopleiding

Overzicht trainers jeugdopleiding

Ajax heeft de trainerslijst van de jeugdelftallen voor komend seizoen rond. Er zijn enkele wijzigingen ten opzichte van afgelopen seizoen. Trainer Gery Vink verruilt Jong Ajax voor Ajax A2. Fons Groenendijk (voorheen Ajax A1) wordt de nieuwe trainer van Jong Ajax.

Verder zijn er nog een aantal wijzigingen in de trainersstaf van de jeugdopleiding. Orlando Trustfull schuift door van de B1 naar de A1. Willem Weijs (E3) komt over van PSV. Vanaf het seizoen 2013-2014 worden de F-pupillen uitgebreid met een tweede elftal. Ajax F2 komt in handen van trainer Marco van Galen, afkomstig van Almere City C2.

Wim Jonk (bovenbouw), Patrick Ladru (middenbouw) en Michel Hordijk (onderbouw) coördineren de verschillende leeftijdscategorieën binnen de jeugdopleiding. Ladru, die eerder ook al werkzaam was voor Ajax, is de vervanger van de naar Almere City vertrokken Michel Kreek.

Gery Vink is komend seizoen trainer van Ajax A2. Gery Vink is komend seizoen trainer van Ajax A2.

Kiki Musampa, Arturo ten Heuvel, Leonardo Mouwen en Nordin Wooter zijn nieuw in het team van
individuele trainers bij Ajax. Musampa en Ten Heuvel combineren hun functie bij Ajax met het trainen van een jeugdteam bij Almere City. Het team bestaat verder uit Ronald de Boer, Kenneth Perez, Bryan Roy en Richard Witschge. Ook Jaap Stam zal komend seizoen geregeld met de talenten uit de A1 aan de slag gaan, al ligt zijn focus met name op Ajax 1 en Jong Ajax. Dennis Bergkamp (assistent-coach Ajax 1) vervult is op zijn beurt de verbindende factor tussen het eerste elftal en de beloften van Ajax.

René Stam (coördinator) en Peter den Otter trainen de doelmannen in de jeugdopleiding. Deze keeperstrainers vangen gezamenlijk het vertrek van hun voormalig collega Serge van den Ban op.
Naast de aan voetbal gerelateerde trainers zijn er ook een aantal zogenaamde movement trainers binnen de jeugdopleiding werkzaam. Zij verzorgen de looptraining en fysieke training. Ruben Jongkind coördineert deze groep trainers. Ook Derk de Kloet (verantwoordelijk voor de mentale begeleiding) maakt onderdeel uit van dit team dat zich richt op de talentontwikkeling van spelers.

Overzicht trainers jeugdopleiding seizoen 2013-2014:

Jong Ajax: Fons Groenendijk en John Bosman (assistent)
Ajax A1: Orlando Trustfull
Ajax A2: Gery Vink
Ajax B1: Said Ouaali
Ajax B2: Frank Peereboom
Ajax C1: Peter van der Veen
Ajax C2: Brian Tevreden
Ajax D1: Casimir Westerveld
Ajax D2: Dave Vos
Ajax E1: Peter van der Hengst
Ajax E2: Joost van Dam
Ajax E3: Willem Weijs
Ajax F1: Dennis de Haan
Ajax F2: Marco van Galen

Individuele trainers:

Ronald de Boer
Kenneth Perez
Bryan Roy
Richard Witschge
Jaap Stam

Techniektrainers:

Nordin Wooter
Kiki Musampa
Leonardo Mouwen

Technisch Managers (tevens individuele trainers):

Michel Hordijk
Patrick Ladru
Wim Jonk

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Jonk: 'Juiste trainers op juiste posities'