Menu

OWIOS klaar voor Ajax

Wat vorig jaar vanwege het Euro 2000 niet lukte, gaat dit jaar wel door. Ajax speelt op zaterdag 7 juli tegen OWIOS. 75 jaar bestaat de eerste klasser uit Oldebroek. De heer Van Olst geeft leiding aan het speciaal opgerichte Ajax-comité dat belast is met de organisatie van de wedstrijd.

Ondanks het feit dat OWIOS in 1995 al ervaring heeft mogen opdoen met de organisatie van de komst van een grote club viel het hem allemaal niet mee. Van Olst: “Je kunt je niet voorstellen waar je allemaal aan moet denken. Er komt heel wat op je af. Vooral rond de publiciteit is veel te doen. Zo hebben we bijvoorbeeld een bord langs de A28 met een aankondiging. Advertenties in de plaatstelijke en provinciale kranten en bladen. Veel overleg met politie en gemeente. En ook de praktische zaken vormen een hele klus. Kaartjes in verschillende categorieën van kinderen tot 65+ laten drukken en extra tribunes en hekken laten plaatsen.”

De tribunes zullen zaterdag helemaal gevuld zijn. De kaartverkoop verloopt namelijk succesvol. Het Ajax-comité heeft zes voorverkoop adressen in de regio ingericht. De aanvragen kwamen uit het hele land, wat maar weer eens aangeeft hoe zeer Ajax onder de mensen leeft. “We kregen aanvragen uit Arnhem, Friesland en Limburg. Het is echt ongelooflijk en ik had dit ook niet verwacht. Iedereen is natuurlijk welkom, dus we hebben de kaarten na betaling gewoon met een brief en postzegel opgestuurd”, verteld Van Olst.

Uiteraard zit er een limiet aan het aantal toeschouwers. OWIOS heeft het sportpark zo ingericht dat er zaterdag 5000 mensen de wedstrijd kunnen zien. In vergelijking met een gewone thuiswedstrijd een aanzienlijke mensenmassa die veilig de wedstrijd moeten kunnen volgen. Van Olst heeft de veiligheid dan ook hoog op zijn prioriteitenlijstje staan:”Het gaat mij vooral om de kinderen. Die moeten veilig de wedstrijd kunnen zien. Ajax heeft ons hier fantastisch bij geholpen. Zij komen met ervaren stewards. Zelf hebben we contact gelegd met FC Zwolle. Ook van hun krijgen we ervaren stewards die zaterdag het hele reilen en zeilen in goede banen zullen leiden. In totaal werken er verder 183 vrijwilligers mee om deze dag tot een succes te maken. Ja, behoorlijk wat, hé.”

OWIOS – Ajax Datum: Zaterdag 7 juli Tijd: 14:30 Plaats: Oldebroek, Sportpark Bovenmolen