Menu
Özbiliz even terug bij Ajax

Özbiliz even terug bij Ajax

Aras Özibliz was woensdag een van de toeschouwers bij de openbare training van Ajax. De 22-jarige aanvaller van Kuban Krasnodar kwam even kijken hoe het bij zijn oude club ging. ,,Het voelt toch wel apart om hier ‘op bezoek’ te komen bij de club waar ik veertien jaar lang heb gespeeld”, zegt Aras Özbiliz als hij vanuit de kantine van de Toekomst richting het trainingsveld loopt. ,,Ik ken deze omgeving alleen als speler van Ajax. Nu ben ik hier opeens te gast, al voelt het uiteraard niet zo. Ajax is nog steeds mijn club.”

Özbiliz beleefde de afgelopen maanden een bliksemstart in Rusland. Hij kwam in zijn eerste acht competitiewedstrijden tot zeven doelpunten. ,,Het gaat goed bij Krasnodar. Ik ben inmiddels helemaal gewend”, zegt Özbiliz die in landgenoot Marcos Pizzelli een goede vraagbaak had tijdens de eerste weken bij zijn nieuwe club. Mede dankzij de goals van Özbiliz staat Krasnodar nu in de winterstop op een verdienstelijke vierde plaats. Dat biedt voldoende perspectief op een ticket voor Europees voetbal als de competitie straks in maart wordt hervat.

De Armeens international volgt Ajax op ruim 3.000 kilometer afstand van Amsterdam nog altijd op de voet. ,,Uiteraard houd ik ook in Rusland in de gaten hoe het met Ajax gaat. Via livestreams heb ik wel het een en ander kunnen volgen.” Ook op andere manieren wordt Özbiliz nog geregeld aan zijn verleden bij Ajax herinnerd. ,,Ik heb van Russische fans al een paar keer de vraag gekregen of ik een Ajax-shirt voor ze heb. Het is mooi om te merken dat Ajax ook in Rusland een populaire club is.”


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Frank de Boer was ook woensdagmiddag fanatiek als altijd. Frank de Boer was ook woensdagmiddag fanatiek als altijd.
Nicolai Boilesen trainde met de groep mee. Nicolai Boilesen trainde met de groep mee.
Thulani Serero in actie tijdens de training. Thulani Serero in actie tijdens de training.
Frank de Boer en reserve-aanvoerder Toby Alderweireld bereiden zich met Ajax voor op de uitwedstrijd tegen Willem II. Frank de Boer en reserve-aanvoerder Toby Alderweireld bereiden zich met Ajax voor op de uitwedstrijd tegen Willem II.