Menu
'Özbiliz heeft potentie voor eerste elftal'

'Özbiliz heeft potentie voor eerste elftal'

Ajax speelt zaterdagavond thuis tegen NEC. Ajax-trainer Martin Jol blikte vrijdagmiddag tijdens het wekelijkse persmoment vooruit op het treffen in de Amsterdam ArenA.

Ajax mist voor het duel met het elftal van Wiljan Vloet enkele spelers; Rasmus Lindgren en Luis Suarez komen wegens schorsingen niet in actie, evenals de langdurig geblesseerden Nicolas Lodeiro en Kenneth Vermeer. Florian Jozefzoon herstelt van een knieblessure, Teemu Tainio en Thimothée Atouba hebben een teenkneuzing en Siem de Jong heeft last van zijn voet.

Door de blessures krijgen andere Ajacieden de kans om zich te bewijzen in het eerste elftal. Bijvoorbeeld Aras Özbiliz, die vorige week tegen VVV-Venlo zijn langverwachte debuut maakte in Ajax 1. Over de kersverse debutant had de trainer lovende woorden. ,,Hij heeft veel potentie om in het eerste van Ajax te spelen’’, zei Jol. ,,Aras is een typische linkspoot met een actie. Hij is een échte buitenspeler. Zijn kracht is zijn snelheid en acties maken. Ook Christian (Eriksen, red.) heeft acties in de benen, maar doordat hij rechtsbenig is, loopt hij meer naar binnen.’’

Zaterdagavond kan Özbiliz wellicht zijn volgende speelminuten pakken in de competitiewedstrijd tegen NEC. De Nijmeegse formatie staat met negentien punten op de twaalfde plek in de Eredivisie. ,,Ze spelen 4-5-1, zonder buitenspelers. NEC is een degelijke ploeg’’, aldus Jol.

Het competitieduel Ajax - NEC begint zaterdag om 18:45 uur in de Amsterdam ArenA. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Koop je kaarten via een van de verkooppunten van TicketBox of online via deze website. Op de wedstrijddag is er vanaf 16:45 uur stadionverkoop aan de kassa's van de Amsterdam ArenA. De kassa's bevinden zich aan de Noordzijde van het stadion ter hoogte van
ingang D. Let op: voor deze wedstrijd geldt een Club Card-verplichting (4 op 1).

Tekst en foto: Ajax.nl

Wat wordt zaterdag de uitslag van Ajax - NEC? Voorspel nu de score op toto.nl/ajax en wie weet win jij met je voetbalkennis. Heb je de uitslag goed voorspeld? Dan win je tot 70x je inleg!

Speel mee met Toto en voorspel de uitslag van Ajax - NEC