Menu
Özbiliz hoopt en rekent op betere tijden

Özbiliz hoopt en rekent op betere tijden

Na een flitsende voorbereiding, waarin hij de eretitel topscorer van de oefenfase bemachtigde, is het nog niet bepaald het seizoen van Aras Özbiliz. Twee blessures dwarsboomden de plannen en ambities van de aanvaller uit de eigen jeugdopleiding. Na de dubbele tegenvaller hoopt én rekent Özbiliz op betere tijden.

,,In de bekerwedstrijd tegen Noordwijk ging ik door mijn enkel’’, blikt Özbiliz terug op zijn - voorlopig - laatste duel in de hoofdmacht. De Ajacied maakte uitgerekend tegen de Noordwijkers zijn rentree na een andere blessure. ,,Ik stond vlak daarvoor al aan de kant met een rugblessure; alles bij elkaar hebben de blessures me dit jaar tien weken gekost.’’ De aanvaller heeft - tegen wil en dank - een historie met blessureleed. In de dertien jaar die hij doorbracht in de jeugdopleiding (‘samen met Daley Blind zijn we wat dat aantal betreft recordhouders in deze selectie’) knokte Özbiliz zich al terug van twee zware knieblessures. Het dreef de Ajacied al eens tot de opmerking dat hij meer motivatie put uit blessureleed dan dat hij daar tegenslag van ondervindt. Onverminderd positief vooruitkijken is het devies.

Voor een terugkeer in de wedstrijdselectie is de tijd nog niet rijp voor Özbiliz. De aanvaller maakte de voorbije weken, na te zijn hersteld van de enkelblessure, al speelminuten bij Jong Ajax en trainingsminuten bij Ajax 1. ,,Ik voel soms nog wat kleine pijntjes, maar het gaat op zich goed’’, vertelt Özbiliz kort na de vrijdagtraining op de Toekomst. Tussen het verlaten van het veld en het interview heeft de masseur zijn zalvende werk gedaan. Na het knedende (herstel)werk staat de Ajacied er fris bij. Het einde van een lange blessureperiode lijkt ook nabij.

Aras Özbiliz gooit er een schijnbeweging uit, in de voorbereiding tegen AZSV Aalten. Aras Özbiliz gooit er een schijnbeweging uit, in de voorbereiding tegen AZSV Aalten.

,,NAC komt nog te vroeg, maar ik hoop mee te mogen naar Olympique Lyon’’, verwoordt Özbiliz zijn optimisme. ,,Al moet je wel reëel blijven natuurlijk. Maar je weet niet hoe het kan lopen. Misschien heeft de trainer je daar wel nodig. Als dat zo is moet je er staan.’’ De geboren Turk liet afgelopen seizoen en in de voorbereiding op deze voetbaljaargang, al zien waartoe hij in staat is. Voorlopig hoogtepunt is de hattrick in het oefenduel met het Argentijnse Independiente.

Özbiliz wil nieuwe hoogtepunten realiseren. Liefst zo snel mogelijk ook. Özbiliz heeft al te lang toegekeken. ,,Je moet ook daarom positief blijven. Want je moet het toch zelf doen; daarom moet je ook reëel zijn. Soms mag je nog niet te veel van je lichaam vragen. Of het moeilijk is om geblesseerd toe te kijken? Toekijken is altijd moeilijk. Al bekijk ik de wedstrijden als teamgenoot en niet als supporter. Maar af en toe maak ik wel een schietbeweging. Dat is soms lastig, op de tribune.’’

De drang een bijdrage te leveren aan de inhaalrace die Ajax heeft ingezet op koploper AZ, is een extra motivatie om snel weer aan te sluiten bij de wedstrijdselectie. Het gat tussen de Alkmaarders en de Amsterdamse nummer 5 in de Eredivisie is elf punten. ,,In het verleden is er vast wel eens een grotere achterstand in punten geweest. Het is in deze fase belangrijk alle duels te winnen, waarna de boel later kan omslaan. AZ heeft een aardig elftal. Maar uiteindelijk zijn wij meer gewend om drie wedstrijden in de week te spelen. Dat kan het verschil maken.’’

Steun Ajax in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Kom naar de ArenA en juich Ajax naar de overwinning.

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Koop hier je kaarten voor Ajax - NAC