Menu
Özbiliz hoopt op snelle rentree

Özbiliz hoopt op snelle rentree

Aras Özbiliz (21) is bijna volledig hersteld van zijn rugblessure. De aanvaller van Ajax stond vijf weken aan de kant met een pijnlijke rug. Nu lonkt zijn rentree. Dinsdag trainde hij voor de tweede dag op rij met de groep mee. De vrucht van de jeugdopleiding is vol verwachting over de start van zijn tweede seizoen in de hoofdmacht.

Wie de blessuregeschiedenis van Özbiliz kent, weet dat een blessure van vijf weken voor hem als relatief kort aanvoelt. ,,Voor mij wel ja”, zegt de aanvaller met een grijns, die zijn rugklachten in het perspectief van twee zware knieblessures plaatst. In zijn tienerjaren kreeg hij bij Ajax veel blessureleed voor de kiezen. ,,Maar iedere blessure blijft vervelend. Of het nu korte of lange tijd duurt, daar zit eigenlijk geen verschil in. Bovendien heb ik mezelf voorgenomen om blessures niet meer als tegenslag, maar als motivatie te zien. Het cliché dat je er sterker uitkomt, klopt inderdaad.”

Dinsdag maakte Özbiliz voor het eerst in vijf weken weer een volledige training mee. Samen met Derk Boerrigter - die maandag nog individueel trainde - behoorde hij tot de verder volledig fitte spelersgroep. Alleen de langdurig uitgeschakelde Bruno Silva staat sinds dinsdag nog op de lijst met afwezigen.

Frank de Boer stuurt Özbiliz diep tijdens de training. Frank de Boer stuurt Özbiliz diep tijdens de training.

Na een succesvolle voorbereiding verdween Özbiliz even tijdelijk uit beeld. Het viel extra op doordat hij tijdens de oefenduels een goede indruk achterliet. Met name tegen Independiente toonde hij zichzelf aan het grote publiek door drie keer binnen zeven minuten te scoren. De buitenspeler hoopt dan ook snel zijn rentree te maken. ,,Het gaat goed, maar ik ben nog niet helemaal op mijn top”, weet de speler die liefst dertien seizoenen in de jeugdopleiding van Ajax speelde. ,,Hopelijk kan ik donderdag opnieuw volledig meetrainen. Als die training ook goed verloopt geef ik mezelf wel een kans om zaterdag tegen Heracles Almelo weer bij de wedstrijdselectie te zitten. Of ik dat ook ga halen, zal de komende dagen moeten blijken.”

Sinds zijn debuut op 28 november 2010 kwam Özbiliz in twintig officiële wedstrijden in actie. De doelen voor zijn tweede jaar in de hoofdmacht heeft hij helder voor ogen. ,,Vorig jaar was ik ziek toen we de uitwedstrijd tegen AC Milan speelden. Dit seizoen hoop ik daarom mijn debuut in de UEFA Champions League te mogen maken.” Özbiliz, in 2009 nog werd verkozen tot Talent van de Toekomst, vervolgt: ,,Ik verwacht meer dan vorig seizoen van mezelf. Inmiddels zit ik nu negen maanden bij het eerste elftal, dan mag ik ook langzaam wat meer van mezelf gaan eisen. Iedereen binnen Ajax weet waartoe ik in staat ben. Het is de bedoeling dat de buitenwereld daar ook kennis mee maakt.”

Tekst: Ajax.nl/Daan Germans
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Dmitry Bulykin trainde dinsdag voor de tweede keer mee. Dmitry Bulykin trainde dinsdag voor de tweede keer mee.
Frank de Boer geeft aanwijzingen. Frank de Boer geeft aanwijzingen.
Özbiliz hoopt er zaterdag tegen Heracles weer bij te zijn. Özbiliz hoopt er zaterdag tegen Heracles weer bij te zijn.