Menu
Özbiliz koestert nieuw contract

Özbiliz koestert nieuw contract

Aras Özbiliz is weer zo’n zoon van de club. Dertien (!) jaar geleden begon hij in het jongste jeugdelftal van 1998, de E2. Deze donderdag tekende hij zijn tweede contract - nu tot 2014 - bij Ajax, nadat hij twee jaar terug zijn krabbel onder een jeugdovereenkomst zette.

In die twee jaar na de ondertekening van zijn eerste contract is er veel gebeurd met de flankaanvaller, die inmiddels zeventien wedstrijden in Ajax 1 achter zijn naam heeft staan. Vele blessures hielden aanvankelijk zijn ontwikkeling tegen. Zo scheurde hij onder andere twee keer zijn kruisbanden af en alleen die revalidaties al hielden hem in totaal bijna twee jaar aan de kant.

De dag dat hij in februari 2009 zijn eerste contract tekende, herinnert de buitenspeler zich nog goed: ,,Toen was ik al dolgelukkig met het contract. Ik had veel blessures gehad en zag dat eerste contract als een gebaar van de club”, aldus Özbiliz. ,,Ook het jaar erop was ik geblesseerd. Eigenlijk ben ik de laatste vier seizoenen nooit helemaal fit geweest. Bovendien kwamen die blessures steeds aan het einde van het seizoen, waardoor ik de voorbereiding op het nieuwe seizoen moest missen.”

Aras Özbiliz tijdens het benefietduel van woensdag. Aras Özbiliz tijdens het benefietduel van woensdag.

Dit seizoen maakte hij de voorbereiding wel mee en direct bij Ajax 1. Dat leidde uiteindelijk tot zijn debuut op 28 november 2010, uit bij VVV-Venlo en een week later stond hij tegen NEC in de basis. Deze maand scoorde het talent van de eigen opleiding zijn eerste doelpunt voor Ajax 1, tegen Heracles. ,,Ik ben het afgelopen jaar veel fitter geworden”, vat Özbiliz deze periode samen. ,,Dat is het belangrijkste geweest, want daardoor komen de kwaliteiten die ik heb; een actie maken, snelheid en mijn traptechniek, er uit. Nu moet ik zo doorgaan. Dit contract koester ik heel erg. Nu moet ik proberen een vaste kracht in Ajax 1 te worden."

De aanvaller denkt dat dit zijn mooiste seizoen tot nu toe kan worden. ,,En ik heb al veel mooie seizoenen gehad hier, want ik voetbal al dertien jaar bij Ajax. Het kampioenschap van de C1 was een van die mooie momenten. Maar iets zegt me dat we kampioen worden als we de komende weken alles winnen.” En dan komt uiteraard zelfs het kampioensjaar met de C1 op een tweede plaats.

Niet alleen Aras Özbiliz zelf is blij met het contract tot 2014. Ook de technische staf is in zijn nopjes. Frank de Boer: ,,Ik ben blij dat er weer een speler uit de eigen jeugdopleiding een stap verder is gekomen. Aras heeft bijzondere kwaliteiten en dat voegt iets extra’s toe aan zijn eigen spel. Zijn techniek is buitengewoon. Bovendien heeft hij het in zich ook op andere als de rechts- of linksbuitenpositie te spelen. Aras is doelgericht en heeft scorend vermogen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst