Menu
Özbiliz luistert debuut op met treffer

Özbiliz luistert debuut op met treffer

De internationals van Ajax kwamen woensdag in diverse vriendschappelijke duels in actie. Met zijn trefzekere debuutinterland voor Armenië was Aras Özbiliz een van de opvallendste Ajacieden. Ook Ricardo van Rhijn was woensdag een scorende Ajacied. Een overzicht.

Özbiliz bewaart na Manchester en Rotterdam ook goede en doeltreffende herinneringen aan Cyprus. De aanvaller scoorde afgelopen week tegen Manchester United en Excelsior, waarna hij woensdag ook zijn debuut voor Armenië (op Cyprus en vriendschappelijk tegen Canada) opluisterde met een treffer. Özbiliz tekende in de blessuretijd uit een strafschop voor de 3-1 eindstand.

Het waren, in de aanloop naar het EK 2012 in Polen en Oekraïne, vooral vriendschappelijke interlands die op het programma stonden. Christian Eriksen kwam woensdag in actie met Denemarken. De Denen van bondscoach Morten Olsen verloren met 0-2 van Rusland. Eriksen begon in de basis en werd na 67 minuten gewisseld. Ook de oud-Ajacieden Dennis Rommedahl en Michael Krohn-Dehli waren basisspelers bij de Denen.

Toby Alderweireld en Jan Vertonghen behoorden tot de selectie van België. In en tegen Griekenland speelde Alderweireld de hele wedstrijd als rechterverdediger. Vertonghen moest zich tevreden stellen met een rol als invaller. De Ajax-captain werd in de 64ste minuut ingebracht en kreeg dus nauwelijks een half uur om zich te manifesteren. De uiteindelijke 1-1 eindstand stond toen al op het scorebord.

Ricardo van Rhijn was een trefzekere basisspeler in de Nederlandse Beloftenploeg van Adrie Koster. De Beloften wonnen met 3-0 van Denemarken. Ricardo van Rhijn was een trefzekere basisspeler in de Nederlandse Beloftenploeg van Adrie Koster. De Beloften wonnen met 3-0 van Denemarken.

Op Cyprus was Miralem Sulejmani basiskracht bij Servië. De Ajacied mocht bijna tachtig minuten meedoen, voordat hij naar de kant werd gehaald in het doelpuntloos gebleven oefenduel.
Het Zuid-Afrika van Thulani Serero stond woensdagavond vriendschappelijk tegenover Senegal. Ook in dit oefenduel waren er geen doelpunten te bejubelen. De interland tussen gastheer Roemenië en Uruguay eindigde in 1-1. Nicolás Lodeiro kwam niet in actie. Oud-Ajacied Luis Suarez speelde wel de hele wedstrijd mee.

Het Nederlands elftal speelde woensdag een vriendschappelijke interland op Wembley tegen Engeland. Vanwege de blessure van Gregory van der Wiel moet het de selectie van bondscoach Bert van Marwijk het in Londen stellen zonder Ajacieden. Na een doelpuntloze eerste helft ontbrandde het treffen na rust pas echt. Arjen Robben en oud-Ajacied Klaas-Jan Huntelaar (die direct na zijn treffer geblesseerd uitviel) bezorgden Oranje een 0-2 voorsprong. De Engelsen van de debuterende interim-bondscoach Stuart Pearce knokten zich terug tot 2-2, waarna Robben in de blessuretijd op wonderschone wijze nogmaals toesloeg: 2-3.

Daley Blind en Ricardo van Rhijn (foto midden) waren basisspeler in de Nederlandse Beloftenploeg die de Beloften van Denemarken trof. Joeri de Kamps, Lorenzo Ebecilio en Jody Lukoki waren in de tweede helft invallers. Ebecilio en Lukoki kwamen er na rust in. De Kamps speelde alleen het laatste half uur. Op het terrein van IJsselmeervogels tekende Van Rhijn in de slotminuut voor de 3-0. Voormalig Ajax-trainer Adrie Koster maakte met die zege als bondscoach van de Beloften zijn officiële debuut voor de voetbalbond.

De nationale selectie voor talenten tot 19 jaar oefende tegen de grootste talenten van Zwitserland.
Stefano Denswil, Mitchell Dijks en Fabian Sporkslede waren startende krachten in Locarno. De Zwitsers werden uiteindelijk met 0-3 opzij geschoven.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (kopfoto) en PRO SHOTS/Frank Renia (foto midden)