Menu
Özbiliz schiet Jong Ajax naar winst

Özbiliz schiet Jong Ajax naar winst

Jong Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Jong De Graafschap maandagavond met 1-2 gewonnen. Ondanks de fraaie kansen gingen de Beloften met een 1-0 achterstand de rust in. In de tweede helft kwam Jong Ajax terug in het spel. Vooral Aras Özbiliz liet zich gelden. De rappe buitenspeler scoorde twee keer en schoot daarmee Jong Ajax naar de winst.

De twee ploegen waren in de eerste helft gelijk aan elkaar. Het sterke team van De Graafschap had enkele grote kansen, maar ook Ajax creëerde goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Via de voet van Geoffrey Castillion deed zich al gauw de eerste kans voor. Toch was het De Graafschap dat na elf minuten spelen de 1-0 scoorde. Vanuit een vrije trap van ongeveer 25 meter viel de Doetinchemse treffer op knullige wijze. Jong Ajax-doelman Marco Bizot liet de bal van Geoffrey Hairemans door zijn handen glippen waardoor hij uiteindelijk in zijn doel terecht kwam.

Na het doelpunt van De Graafschap deed het team van trainer Gery Vink zijn best om de blunder van Bizot goed te maken. Aras Özbiliz, die wederom zeer goed speelde, maakte een fraaie actie door zijn directe tegenstander met een panna uit te schakelen en Castillion goed te bedienen. De lange spits schoot vanaf de zestienmeter snoeihard op het doel van Jordy van de Kracht. De keeper redde nipt. Özbiliz had in de eerste helft ook een goede kans om te scoren, maar hij zag zijn schot net voorlangs gaan. Kort daarna tikte Rodney Sneijder de bal vanuit een hoekschop over het doel.

Aras Özbiliz, hier op archiefbeeld, speelde een uitstekend duel. Aras Özbiliz, hier op archiefbeeld, speelde een uitstekend duel.

In de tweede helft kwam Jong Ajax, met inmiddels Dico Koppers als vervanger van Mitchell Donald, terug in de wedstrijd. Het elftal van Vink werd daarmee aanvallender en toonde meer lef in de duels. In de 75e minuut kwam de langverwachte gelijkmaker. Özbiliz trok vanaf rechts naar binnen en schoot met zijn linkerbeen in de rechterhoek. Een fraaie treffer van de rappe buitenspeler. Slechts enkele minuten later maakte Özbiliz na een mooie solo de 1-2.

In de laatste seconden van de blessuretijd was er even een schrikmoment. De Graafschap kreeg een vrije kopkans, maar Bizot maakte op de lijn een prachtige redding en voorkwam daarmee een gelijkspel. Met zijn fenomenale actie maakte Bizot de Doetinchemse treffer goed.

Trainer Gery Vink stapte tevreden van het veld. ,,De Graafschap speelde heel compact. Ons positiespel was gelukkig goed. Dan krijg je een ongelukkige goal tegen door een fout van de keeper. Het is dan lastig om tegen zo'n hechte ploeg een vrije opening te vinden. Daarom ook mijn complimenten voor het team. Het collectief vormde uiteindelijk de basis waardoor Aras twee fenomenale doelpunten kon maken'', aldus Vink. ,,Ik ben zeer tevreden. Vanavond was een bekroning op het werk van de afgelopen tijd.''

Dankzij de winst op Jong De Graafschap stijgt het Beloftenelftal naar de vierde plek op de ranglijst.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst