Menu
Özbiliz traint mee met de groep

Özbiliz traint mee met de groep

Al te overhaaste conclusies mogen er niet uit worden getrokken, maar dát Aras Özbiliz er bij de uitlooptraining maandag gewoon bij was lijkt te duiden op een fysieke meevaller. De aanvaller liet zijn ploeggenoten tijdens het kopvolleyspel letterlijk omvallen van het lachen.

Ajax - Heracles Almelo (6-0) was na een halfuur alweer voorbij voor de rechteraanvaller. De eerste berichten over een scheenblessure leken ernstig. Dat de Armeense Ajacied maandag 'gewoon' meedeed tijdens het kopvolleyen was positief te noemen. Ook al gaf Özbiliz na afloop aan dat hij zich nog niet helemaal optimaal voelde.

Tijdens het kopvolleyen zorgde Özbiliz onbedoeld voor een hilarisch moment. Bij het serveren raakte hij de bal compleet verkeerd, waarna deze dof tegen het net plofte. Ploeggenoten Christian Eriksen en Ricardo van Rhijn proesten het uit. 'De slechtste kopbal aller tijden', klonk het plagerig uit de mond van een andere Ajacied.

Özbiliz liet kort daarna zien waartoe hij werkelijk in staat is. Op het oog niet gehinderd door fysiek ongemak mikte de rechtspoot de bal van grote afstand in de uiterste hoek van het speelveldje van de tegenpartij. Het was nog net geen match point, maar Özbiliz dwong met zijn secuur geplaatste kopbal wel respect af. Het lachen was zijn collega-Ajacieden in elk geval snel vergaan.

Ajax TV sprak na afloop van de ochtendtraining met Kenneth Vermeer. Houd Ajax TV, ook op Eredivisie Live in de gaten, voor het gesprek met de Ajax-keeper.


Tekst en foto: Ajax.nl

Siem de Jong kopt het balletje terug voor een inkomende ploeggenoot tijdens het kopvolleyspel. Siem de Jong kopt het balletje terug voor een inkomende ploeggenoot tijdens het kopvolleyspel.
Hilarisch moment deel 1: Aras Özbiliz raakt de bal geheel verkeerd. Hilarisch moment deel 1: Aras Özbiliz raakt de bal geheel verkeerd.
Hilarisch moment 2: als de bal tegen het net is geploft vallen de Ajacieden lachend neer. Ook Özbiliz zelf kan er om lachen. Hilarisch moment 2: als de bal tegen het net is geploft vallen de Ajacieden lachend neer. Ook Özbiliz zelf kan er om lachen.
Jan Vertonghen verkiest het luchtruim voor een geplaatste kopbal. Jan Vertonghen verkiest het luchtruim voor een geplaatste kopbal.
Keeperstrainer Carlo l'Ami had vanmorgen de beschikking over Warner Hahn en Jeroen Verhoeven. Kenneth Vermeer trainde binnen. Keeperstrainer Carlo l'Ami had vanmorgen de beschikking over Warner Hahn en Jeroen Verhoeven. Kenneth Vermeer trainde binnen.
Hennie Spijkerman legt Kolbeinn Sigthórsson en Eyong Enoh uit wat hij van hen verwacht. Hennie Spijkerman legt Kolbeinn Sigthórsson en Eyong Enoh uit wat hij van hen verwacht.
Dennis Bergkamp houdt een oogje in het zeil als Dmitry Bulykin, Sigthórsson en Enoh een mini-partijtje spelen. Dennis Bergkamp houdt een oogje in het zeil als Dmitry Bulykin, Sigthórsson en Enoh een mini-partijtje spelen.