Menu

Paasweekeinde levert Ajax vier punten op

De zaterdagamateurs van Ajax speelden een dubbel programma tijdens het paasweekeinde en deden dat met succes. De ploeg van trainer Bob de Klerk haalde vier punten door een zege op Marken en een remise bij TOGR.

De zaterdagamateurs van Ajax lieten er op paaszaterdag in de wedstrijd tegen Marken geen moment onzekerheid over bestaan, wie deze keer de sterkste was. Het werd 2-0 voor de Amsterdammers.

De doorgaans gevaarlijke Hasselbaink van Marken, was deze middag volkomen onzichtbaar tegen een geconcentreerde Ajax-defensie, die hem geen enkele kans gaf. In de spits had Ajax echter ook nog de nodige moeite, maar op slag van rust nam Ajax toch de leiding. Sander Mallie zette over links een goede combinatie op en de perfecte voorzet bereikte precies op tijd Lenny Macnack, die geen moeite had de doelman met een schuiver te passeren: 1-0.

Ajax kwam daardoor met nog meer zelfvertrouwen na de rust het veld weer op en het zette Marken vast op eigen helft. Doelman Raymond Homoet had het in die periode erg rustig. Na tien minuten kreeg Marken de genadeklap. Danny Moinat, ver opgedrongen in het vijandige strafschopgebied, haalde een hoge bal met een halve draai ineens uit de lucht en zijn knappe volley draaide in de verste hoek binnen. Met deze 2-0 zege kroop Ajax weer wat verder weg van de onderste plaatsen.

Ajax moest het op tweede paasdag opnemen tegen TOGR in Rotterdam Charlois. Vooraf een beladen duel, want ook TOGR had de punten hard nodig. Het werd geen mooie wedstrijd, maar alles stond in het teken van overleven: 0-0.

Het grootste deel van de wedstrijd speelde zich af op het middenveld. Ajax probeerde er nog wel wat van te maken, maar had vooral problemen met de fysieke kracht van de Rotterdammers, die echter nooit over de schreef gingen. Er sloop wel wat irritatie in de ploeg van Bob de Klerk over de arbitrage.

In de tweede helft ging Ajax wat beter om met de omstandigheden, maar het kon niet echt gevaarlijk worden voor het doel van TOGR. In het laatste kwartier kreeg Ajax het nog bijzonder moeilijk, toen de thuisploeg een strafschop kreeg toegewezen. Weliswaar ging een speler van TOGR in het strafschopgebied onderuit, maar deze had zelf eerst een overtreding begaan. De arbiter aarzelde in eerste instantie, maar wees op advies van zijn assistent naar de stip. Ajax protesteerde hevig en dat leverde nog een gele kaart op voor de aanvoerder Marc Geestman.

Raymond Homoet hield Ajax echter in de wedstrijd door de penalty te stoppen. Hierdoor gesterkt bleef Ajax in de laatste minuten, ondanks veel verbaal rumoer langs de lijn, overeind en nam het opnieuw een punt mee naar Amsterdam.