Menu
Pak slaag Ajax A1

Pak slaag Ajax A1

Ajax A1 is in eigen huis keihard onderuit gegaan tegen het hoger geklasseerde Sparta. Na een ruststand van 0-2 liepen de Rotterdammers uit naar een 0-6-overwinning.

,,Als je de wedstrijd gaat analyseren, dan verlies je door individuele fouten. Daar konden we weinig tegenover zetten. In de eerste helft kwam er vanaf de linkerkant af en toe nog wel een aanval door, maar wij waren duidelijk niet in goede doen. En Sparta heeft daar goed van geprofiteerd", aldus trainer Sonny Silooy.

In de eerste helft viel de eerste tegengoal na ruim een half uur spelen. Volgens velen stond de Spartaan die scoorde buitenspel, maar de goal werd geteld. ,,Hij stond in elk geval erg vrij en dat had al nooit gemogen", berustte Silooy in zijn lot. Net voor rust kreeg Deniz Aslan de bal niet lekker onder controle en een Spartaan kon alleen op de keeper af, 0-2.

Na rust had Ajax de wind in de rug, wat hielp om de opbouw beter te verzorgen. Sparta werd onder druk gezet; echter zonder dat Ajax een kans kreeg. ,,Wij waren echt vleugellam. De spits kreeg nauwelijks een bespeelbare bal aangespeeld", had Silooy geconstateerd. Bij een volgende aanval van Sparta riep de Ajax-doelman 'los', de verdediger wilde aanvankelijk de bal nog weg koppen, maar besloot dat na het roepen van zijn doelman niet te doen. Padt pakte de bal, liet hem echter weer los en zo kwam die voor de voeten van een Spartaan, 0-3. ,,Wij speelden toen al één-op-één. 'Probeer het maar', gaf ik de jongens mee. Maar we hadden geen grip op de wedstrijd."

Sparta wachtte de fouten van Ajax rustig af en scoorde nog drie keer. ,,Enkele goals waren dubieus, maar ik ga de scheidsrechter de schuld niet geven. Bij ons gaven te veel jongens niet thuis. Sparta heeft verdiend gewonnen", aldus de trainer.

Opstelling Ajax A1: Sergio Padt; Nathaniel Will (55. Rafael Uiterloo), Deniz Aslan, Timothy van der Meulen, Christian Supusepa (70. Kevin Huisman); Frank Olyve, Daley Blind, Rodney Sneijder; Vlatko Lazic, Renaldo Jongebloet (55.Tom Overtoom), Marvin Zeegelaar.