Menu
Pak slaag Austria Wien

Pak slaag Austria Wien

Austria Wien heeft het niet makkelijk. Verloor de komende tegenstander van Ajax in de UEFA Cup donderdag al dik van Zulte Waregem (1-4), nu was Salzburg met 4-0 te sterk. Wat de overige ploegen uit poule F deden lees je hier.

Austria Wien heeft het zwaar te verduren. De ploeg van de Nederlandse coach Frenk Schinkels verloor de uitwedstrijd bij Red Bull Salzburg met liefst 4-0. Tot de rust konden de hoofdstedelingen de spelers uit de geboortestad van Mozart nog redelijk volgen en bleef het 0-0. Maar in de tweede helft was er geen houden meer aan en liep Salzburg uit naar een 4-0 zege. De opstelling van Austria Wien zag er als volgt uit: Safar; Ertl, Tokic, Radomski (31. Schiemer), Schicker (13. Troyansky); Metz (60. Dos Santos), Blanchard, Netzer; Mair, Wallner, Aigner.
Maandag 23 oktober viel het doek voor Schenkels bij Austria Wien. Hij werd ontslagen.

Zulte Waregem daarentegen gaat als een trein. Na de midweekse zege in Wenen stoomde de Belgische formatie door. In het bekerduel met La Louvière stopte de ploeg pas bij een 7-0 stand. De topscorer in het treffen met Austria Wien, Matthys was zelfs rust gegund, maar zijn afwezigheid liet zich niet voelen. Goals van Van Nieuwenhuyze, Essevee, Mrdja, Datti (2), D'Haemers en Van Steenbrugghe vonden het net tegen de ploeg uit de Belgische klasse, B.

Espanyol, de komende ronde vrij in de UEFA Cup, bleef in eigen huis steken op een 2-2 gelijkspel tegen Real Racing Club. De gasten kwamen in de 25ste minuut op een 0-1 voorsprong, maar Tamudo egaliseerde op slag van rust. In de helft leek Racing met drie punten te vertrekken uit Barcelona door drie minuten voor tijd de 1-2 te maken. Maar de thuisploeg gaf niet op en kwam in de blessuretijd voor de tweede maal via Tamudo langszij, 2-2.

Sparta Praag komt pas vanavond in actie. Deze club treft de nummer laatst uit de Tsjechische eredivisie.