Menu
Pakt Jong Ajax periodetitel?

Pakt Jong Ajax periodetitel?

Jong Ajax kan vrijdagavond op sportcomplex de Toekomst de derde periodetitel van de Jupiler League winnen. Voor de ploeg van Marcel Keizer volstaat een overwinning op FC Eindhoven. Ook FC Volendam en in mindere mate SC Cambuur zijn nog kansrijk.

Leider in de derde periode is VVV-Venlo, maar de Limburgers hebben al een periodetitel op zak. Daarom schuift de derde bronzen stier door naar de nummer twee van de derde periode. Op dit moment is dat Jong Ajax. FC Volendam volgt op één punt van de Ajacieden, en SC Cambuur weer op twee punten daarachter. Nummer vier, Jong PSV, staat tussen de Volendammers en de Friezen in, maar beschikt eveneens al over een periode.

Champagne
Als Jong Ajax wint van Eindhoven, dan mag de champagne ontkurkt worden. Bij een gelijkspel zijn de Amsterdammers afhankelijk van het resultaat van FC Volendam bij NAC Breda. De Wijdbroeken dienen niet alleen een punt achterstand goed te maken, maar ook een minder doelsaldo. Jong Ajax heeft +7 en Volendam +5.

Bij een nederlaag van Jong Ajax mag Cambuur nog hopen. De Friezen moeten drie punten overbruggen, en een minder doelgemiddelde van drie goals. Daarnaast is Cambuur nog afhankelijk van de resultaten van FC Volendam en Jong PSV.

Stand derde periode
1. VVV 8-21 (+17)
2. Jong Ajax 8-17 (+7)
3. FC Volendam 8-16 (+5)
4. Jong PSV 8-15 (+4)
5. Cambuur 8-14 (+4)

Mocht Jong Ajax de periodetitel winnen, dan mag het overigens niet de nacompetitie in. Beloftenteams van BVO's zijn uitgesloten van deelname aan het seizoenstoetje.

Tickets
Jong Ajax - FC Eindhoven begint vrijdagavond om 20.00 uur. Tickets kosten vijf euro en zijn te koop via onderstaande button.

Tickets Jong Ajax - FC Eindhoven

Tekst en foto: Ajax.nl