Menu
Pancratius en VVA Spartaan bij HET

Pancratius en VVA Spartaan bij HET

Pancratius en VVA Spartaan zijn de nieuwste leden van HET, het samenwerkingsverband tussen Ajax en een (uitgebreide) selectie van amateurclubs. De samenwerking met de nieuwste clubs werd zaterdag bekrachtigd in de Amsterdam ArenA.

Vertegenwoordigers van Ajax, VVA Spartaan, Pancratius en HET verzamelden zich voor Ajax - NEC in de ArenA. Vertegenwoordigers van Ajax, VVA Spartaan, Pancratius en HET verzamelden zich voor Ajax - NEC in de ArenA.

Ajax werkt samen met clubs uit omgeving van Amsterdam die uitkomen in de hoofdklasse, eerste of tweede klasse van het amateurvoetbal. Toch komen ook clubs uit de lagere regionen in aanmerking voor een HET-contract. Bijvoorbeeld verenigingen die zijn gedegradeerd uit de tweede klasse. Ook een goede organisatie en een goed functionerende jeugdopleiding zijn een pre.

VVA Spartaan-voorzitter Henri Spigt (tweede van rechts) en Ajax' algemeen directeur Maarten Fontein ondertekenen het HET-contract. Het duo weet zich geflankeerd door Ajax' hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink (uiterst links) en HET-voorzitter Ed Degenkamp. VVA Spartaan-voorzitter Henri Spigt (tweede van rechts) en Ajax' algemeen directeur Maarten Fontein ondertekenen het HET-contract. Het duo weet zich geflankeerd door Ajax' hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink (uiterst links) en HET-voorzitter Ed Degenkamp.

Het samenwerkingsverband is erop gericht het jeugdvoetbal in algemene zin op een hoger niveau te brengen. Amateur- en profclubs profiteren daarvan. ,,Pancratius en VVA Spartaan zijn clubs met veel historie’’, sprak HET-voorzitter Ed Degenkamp na de contractondertekening. De voorzitter maakte Pancratius uit Badhoevedorp onderdeel van de ‘Amsterdamse voetbalwereld’. ,,De clubs hebben een enorme staat van dienst voor het Amsterdamse voetbal. Badhoevedorp is voor velen toch ook een beetje Amsterdam. En in Amsterdam loopt nog steeds ontzettend veel talent rond.’’

Ajax deelt kennis en kunde met de clubs die zijn aangesloten bij HET. Zo worden exclusieve voetbalclinics georganiseerd en krijgen de clubs tips op bijvoorbeeld het gebied van sportvoeding. Het is precies waarom ook Pancratius en VVA Spartaan zich hebben aangesloten bij het samenwerkingsverband. ,,Ajax-clinics moeten de jeugd aanspreken’’, vertelt Henri Spigt, voorzitter van VVA Spartaan. ,,Uiteindelijk wil je geen speeltuinvereniging zijn, maar een prestatiegerichte club. Deze samenwerking kan de kwaliteit van de organisatie verhogen.’’

Ook Pancratius-preses Jan van Meeteren voorzag een HET-verbintenis van zijn handtekening. Ook Pancratius-preses Jan van Meeteren voorzag een HET-verbintenis van zijn handtekening.

Pancratius-voorzitter Jan van Meeteren sloot zich aan bij de woorden van zijn collega. De preses benadrukte verder vooral de kennis waarmee ook zijn club zijn voordeel kan doen. ,,Het kan heel leerzaam zijn meer te horen over voeding’’, vervolgde Van Meeteren. ,,Ook zo bereik je een hoger niveau. Daarbij is het bijzonder om met Ajax geassocieerd te worden.’’