Menu
Panna KO op Copa Amsterdam!

Panna KO op Copa Amsterdam!

Tijdens de Pinksterdagen strijkt de internationale jeugdtop neer op het Copa Amsterdamstoernooi. Voordat de vonken er vanaf vliegen, kunnen AJSér zich uitleven met de spectaculaire Panna Knock Out. Be there, op 4 en 5 juni!

Gestion Copa Amsterdam is een internationaal top-voetbalevenement voor A-junioren tijdens Pinksteren in Amsterdam. Er wordt van zaterdag 3 juni t/m maandag 5 juni 2006 gespeeld bij FC Blauw Wit Amsterdam op Sportpark Sloten, Slotervaart door o.a. Ajax, Galatasaray, Espanyol en AT5 United.

Na het overweldigende succes verleden jaar hoopt de organisatie op een minstens zo succesvol toernooi dit jaar. Gestion Copa Amsterdam heeft de ambitie om binnen vijf jaar uit te groeien tot het meest aantrekkelijke jeugdvoetbalevenement ter wereld voor publiek, clubs, sponsors en media. Om die ambitie kracht bij te zetten en aan de wens van de Turkse gemeenschap in Nederland te voldoen, heeft de organisatie de twee Turkse grootmachten Fenerbahçe en Galatasaray vastgelegd. Op voorhand een unieke gebeurtenis in de geschiedenis van het Nederlandse jeugdvoetbal. De poule-indeling is Poule A: Ajax, Galatasaray, Espanyol, Olympiakos Piraeus; Poule B: Fenerbahce, Cruzeiro, Sporting Portugal en AT5 United, de Amsterdamse selectie getraind door Bobby Haarms en Piets Schrijvers. Voor meer informatie kunt u terecht op www.copa-amsterdam.nl


Panna Knock Out
Panna is een vorm van straatvoetbal waarbij de subtiele voetbeweging meer waard is dan het scoren van een doelpunt. In snelle potjes van drie minuten wordt 1 tegen 1 gespeeld op een klein veldje van 4 bij 6 meter. Wie de meeste doelpunten scoort heeft gewonnen. Boven het scoren van een doelpunt staat echter het passeren van je tegenstander door de bal door de benen te spelen.


Panna KO en AJS voor Ajax-AZ

Ajax Jonge Schare werkt intensief samen met Panna Knock Out. Op de Open Dag in augustus 2005 was het Panna-toernooi al een groot succes. De leden van Ajax Jonge Schare gooiden hun trukendoos open voor het massaal aanwezige publiek. Als vervolg organiseerde Ajax Jonge Schare voorafgaand aan de wedstrijd tegen AZ op 9 april jongleden voor het eerst het Panna toernooi ‘Strijders van de Straat’.

Ditmaal verplaatst het spektakel zich naar het Sportpark Sloten. Tijdens de Copa Amsterdam krijgen de Jonge Schare leden op 4 en 5 juni wederom de mogelijkheid hun kunsten te vertonen. Gestreden wordt op drie velden om de prestigieuze titel ‘straatvoetballer van het jaar’. Met die titel mag je Ajax vertegenwoordigen tijdens het Nederlands Kampioenschap Panna Knock Out 2006. Meer informatie over dit NK Panna kun je vinden op www.pannaknockout.org.

Als je denkt kans te maken op de titel, of als je gewoon lekker wilt ballen, kom dan op 4 en 5 juni naar de Panna Knock Out tijdens de Copa Amsterdam. Je kunt dan meteen smullen van Jong Ajax dat deelneemt aan de Copa. Jong Ajax zal tijdens dit pinkstertoernooi ook gesponsord worden door Panna Knock Out™!