Menu
Pantelic fit voor NEC

Pantelic fit voor NEC

Ajax speelt woensdag in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen NEC. Dinsdag trainde het team van Martin Jol voor het laatst in aanloop naar het bekerduel. Na afloop van de oefensessie stond de trainer van Ajax de pers te woord.

De Amsterdam ArenA is deze dinsdagochtend het decor van brandweerlieden, ambulances en politieauto’s. Er is echter geen reden voor paniek. Het gaat slechts om een grootschalige oefening, zo blijkt als de hulpverleners zich binnen met een kop koffie opwarmen. Ondertussen trainen de Ajacieden in alle rust op het naastgelegen trainingsveld, waar een muts deze waterkoude ochtend geen overbodige luxe is.

Marko Pantelic traint volledig met de groep mee. De spits van Ajax is hersteld van de hamstringblessure aan zijn rechterbeen en is woensdag inzetbaar, zo zegt Martin Jol even later tijdens het persmoment. Als de aanwezige journalisten de beschuit met blauwe muisjes van vader Stekelenburg achter de kiezen hebben, vertelt Jol dat de selectie behoorlijk fit is. ,,Ook Pantelic”, zo zegt hij. ,,We moeten nog even kijken, maar ik neem dat hij kan spelen.”

Pantelic praat bij met vader Stekelenburg. Pantelic praat bij met vader Stekelenburg.

Gezien de afwezigheid van de geschorste Luis Suarez (hij kreeg in het bekerduel tegen WHC zijn tweede gele kaart in de beker, red.) is het een prettige bijkomstigheid dat Pantelic precies op tijd hersteld om de spitspositie te bekleden. Over de mogelijkheid op speelminuten van de Koreaanse spits Hyun Jun Suk, die afgelopen zondag tegen AZ voor het eerst op de bank zat, laat Jol zich slechts oppervlakkig uit. ,,Die jongen is 18 jaar en pas net drie weken bij ons bezig. We zullen eerst eens moeten kijken hoe hij zich houdt, áls hij mag meedoen.”

De trainer van Ajax verwacht dat Eyong Enoh zich woensdag weer in Amsterdam meldt. Dinsdagavond werd de middenvelder met Kameroen door Egypte uitgeschakeld tijdens het toernooi om de Afrika Cup. ,,Maar NEC komt voor hem nog te vroeg”, zegt Jol die in ieder geval weer over Demy de Zeeuw kan beschikken. De Oranje-international zat afgelopen zondag tegen AZ een schorsing uit.

Gaandeweg het gesprek met de aanwezige verslaggevers komt ook het faillissement van HFC Haarlem nog even aan bod. Zeker ook omdat Ajax op technisch vlak een samenwerkingsverband met de Roodbroeken onderhield. Ongeveer gelijktijdig met Ajax verzamelden de spelers van Haarlem zich deze ochtend voor het laatst op, over symboliek gesproken, de Toekomst. ,,We hadden gehoopt dat het zou lukken met Haarlem. Helaas heeft het niet zo mogen zijn. Het is sneu, zeker voor zo’n roemruchte club met een rijk verleden. Het is jammer dat er in Nederland zo maar een club kan omvallen.”

De wedstrijd tussen Ajax en NEC begint woensdag om 18.30 uur in de Amsterdam ArenA. Jol: ,,Het is een belangrijke wedstrijd voor Ajax. Met name omdat het voor Ajax belangrijk is om op alle fronten mee te doen. Ik hoop dat de supporters ons ondanks de kou niet in de steek zullen laten.”

Foto's: Ajax.nl
Tekst: Ajax.nl

Koop je kaarten voor Ajax - NEC online

Stekelenburg trakteerde de pers op beschuit met muisjes. Stekelenburg trakteerde de pers op beschuit met muisjes.
De Zeeuw en Suarez zetten de muur klaar. De Zeeuw en Suarez zetten de muur klaar.
Eriksen legt aan voor een vrije trap. Eriksen legt aan voor een vrije trap.