Menu
‘Pantelic is technisch heel begaafd’

‘Pantelic is technisch heel begaafd’

De kersverse Ajacied Marko Pantelic was woensdag voor het eerst te bewonderen op de Toekomst. Niet óp het trainingsveld, maar langs het veld waar hij vragen van het aanwezige journaille beantwoordde.

Pantelic kan nog niet meetrainen met het eerste elftal. Aangezien Servië niet bij de Europese Unie hoort, moet Pantelic eerst een werkvergunning bemachtigen voordat hij het Ajax-shirt mag dragen. ,,Vandaag ben ik hier om een aantal zaken te bespreken. Ik ga dan zo snel mogelijk terug om een visum aan te vragen’’, zegt Pantelic over de stand van zaken.

De transfervrije Pantelic tekende dinsdag een contract dat per direct in gaat en een looptijd heeft van een seizoen. Voor de komst naar Ajax speelde de Servische aanvaller voor het Duitse Hertha BSC. De afgelopen maanden hield Pantelic zijn conditie op peil bij Rode Ster Belgrado. ,,Hij is fit genoeg om een wedstrijd te beginnen’’, zegt Martin Jol over de conditie van Pantelic. ,,Ik heb hem gezegd dat hij geen slechte indruk maakte. Ook volgens de fitnesscoach is hij fit.’’

Jol had de komst van de aanvaller niet verwacht. ,,Hij heeft een grote status in Duitsland. Ik dacht daarom dat hij naar Engeland, Spanje of Italië zou gaan.’’ Desalniettemin is hij zeer tevreden over zijn nieuwe aankoop: ,,Het is heel belangrijk voor ons dat we er een spits bij hebben. Pantelic is technisch heel begaafd, hij kan ook behoorlijk loopvermogen. En als je veertig goals scoort in de Bundesliga kan je ook wel wat.’’ De Servische doelpuntenmachine heeft ook zijn voordeel bij de overgang naar Amsterdam. ,,Hij krijgt nu de mogelijkheid om zich te bewijzen tegenover de voetbalwereld’’, bedrukt Jol.


De Ajacieden werkten ook woensdag een gevarieerde training af. De Ajacieden werkten ook woensdag een gevarieerde training af.

Dario Cvitanich kijkt geconcentreerd naar de bal. Dario Cvitanich kijkt geconcentreerd naar de bal.

Jeffrey Sarpong kijkt bedenkelijk voor zich uit. Jeffrey Sarpong kijkt bedenkelijk voor zich uit.

Assistent-trainer John van 't Schip geeft een voorzet. Assistent-trainer John van 't Schip geeft een voorzet.