Menu
Pantelic richt zich op bekerduel met NEC

Pantelic richt zich op bekerduel met NEC

Marko Pantelic zal zondag tegen AZ niet de aanvalsleider van Ajax zijn. Het duel met de landskampioen komt net te vroeg voor de Serviër, die hard werkt aan de revalidatie van zijn hamstringblessure. Pantelic richt zich op het bekerduel tegen NEC.

Het is deze week een kenmerkend beeld tijdens de trainingen van Ajax. Terwijl de Ajacieden aan de groepstraining bezig zijn, werkt Pantelic aan zijn herstel. Ook deze vrijdagochtend is die rolverdeling hetzelfde. Het slot van de oefensessie in de beslotenheid van de Amsterdam ArenA wordt door hem met plezier bekeken. ‘Urby, geef me de bal dan. Ik sta vrij’, roept hij met een lach vanaf de zijkant.

Het verraadt zijn gedrevenheid om snel weer te willen spelen. ,,Als het aan mij zou liggen, zou ik altijd willen spelen. Maar er komt meer bij kijken. De beslissing wanneer ik weer fit genoeg ben, moeten we met elkaar maken. Wat is goed voor het team? Wat is goed voor mezelf? Die keuze maak ik niet alleen. Het gaat om de club, niet om mij.”

Ajax trainde vrijdagochtend in de Amsterdam ArenA. Ajax trainde vrijdagochtend in de Amsterdam ArenA.

Het zijn lange en zware dagen voor Pantelic. De spits van Ajax raakte tijdens het trainingskamp in Portugal aan zijn hamstring gekwetst. Sinds hij op 9 januari tijdens het oefenduel tegen de amateurs van Ajax geblesseerd raakte, is de gelouterde aanvaller druk met zijn herstel bezig. Na afloop van de vrijdagtraining maakt hij rond het middaguur de balans op. ,,Het ging vanochtend weer beter dan gisteren”, vertelt hij langs de rand van het veld. ,,Elke dag gaat het beter. Het is hard werken, maar het levert ook veel op. Alle reden dus om blij en trots te zijn. En natuurlijk een beetje moe.”

Met al zijn ervaring weet Pantelic dat hij tijdens zijn revalidatie niet te hard van stapel moet lopen. Zeker niet gezien het drukke programma dat Ajax te wachten staat. Toch is het wachten voor hem af en toe lastig. ,,Als je me vraagt wanneer ik weer kan spelen zeg ik: vorige week tegen NAC. Maar dat is niet realistisch. Net zoals dat het niet reëel is om zondag tegen AZ te spelen. Ik heb nog niet met de groep kunnen trainen. Het is beter om me op het bekerduel van komende woensdag tegen NEC te richten.”

,,Uiteindelijk hoop je altijd weer sterker terug te komen, dan voor je geblesseerd raakte. Zeker na al het werk tijdens de revalidatie. Het is niet gemakkelijk, maar je moet sterk zijn. Vooral in je hoofd.”

Pantelic hecht tijdens zijn herstel veel waarde aan de geneeskrachtige werking van de behandelingen van ‘placenta-dokter’ Mariana Kovacevic. De Servische arts staat erom bekend dat ze het herstel van geblesseerde voetballers kan bespoedigen door vocht uit placenta’s te gebruiken. ,,Ook nu begon mijn revalidatie bij haar. Vanuit Portugal ben ik eerst een paar dagen naar Servië gegaan om me daar door haar te laten behandelen. Ze heeft me erg geholpen. Vervolgens ben ik nu alweer een volle week bij Ajax aan het revalideren.”

De Servische spits van Ajax is niet de enige die de ‘placenta-dokter’ bij zijn herstel betrekt. Ook spelers als Fábio Aurélio, Glen Johnson (allebei Liverpool) en Arsenal-aanvaller Robin van Persie zijn enthousiast over Kovacevic. ,,Natuurlijk is ze geen tovenaar, maar haar behandelingen werken. De resultaten zijn adembenemend. Het is een kwestie van tijd voor alle clubs en spelers haar zullen kennen. Nu zijn het slechts enkele spelers, onder wie ik, die hun ervaringen doorvertellen. Het heeft daarom tijd nodig. Over een jaar of twee zal ze wellicht heel beroemd zijn.”

Foto's: Ajax.nl
Tekst: Ajax.nl

Anita in een spectaculair duel met Suarez. Anita in een spectaculair duel met Suarez.
Emanuelson verstuurt een pass. Links Siem de Jong. Emanuelson verstuurt een pass. Links Siem de Jong.