Menu
PAOK-coach vertrouwt op goede start

PAOK-coach vertrouwt op goede start

In zijn eerste week als coach van PAOK Saloniki staat de nieuwe Griekse trainer Pavlos Dermitzakis al direct voor een aardige klus. Met zijn nieuwe werkgever moet hij Ajax in de derde voorronde van de Champions League over twee duels zien te verslaan. Dinsdagavond trainde hij daags voor de eerste wedstrijd met zijn selectie in de Amsterdam ArenA.

Net als Ajax kent ook PAOK een verre van vlekkeloze voorbereiding op de nieuwe voetbaljaargang. In het geval van de Grieken is de situatie helemaal extreem. De coach die de tweevoudig Grieks kampioen aanvankelijk zou leiden, Mario Beretta, werd vorige week kort na zijn aantreden alweer ontslagen. Afgelopen vrijdag werd Pavlos Dermitzakis als nieuwe trainer gepresenteerd.

De club uit Thessaloniki is al sinds maandag in Amsterdam. De nieuwe trainer koos daar bewust voor zodat zijn spelers een dag langer de tijd hadden om vanuit het warme Griekenland te acclimatiseren. Op de eerste dag van hun verblijf belegde het team een training op de oefenvelden naast de ArenA. Dinsdagavond volgde de tweede training op Nederlandse bodem, dit keer in het stadion waar Ajax en PAOK woensdagavond tegenover elkaar staan.

De nieuwe coach Pavlos Dermitzakis is pas enkele dagen in dienst van PAOK. De nieuwe coach Pavlos Dermitzakis is pas enkele dagen in dienst van PAOK.

Voorafgaand aan de training ging de persconferentie van PAOK naast de wedstrijd uiteraard ook over de eerste dagen van Dermitzakis bij zijn nieuwe club. Zijn eerste wedstrijd is er direct een van formaat. ,,Je moet ergens beginnen. Ik ken geen angst", merkte hij droogjes op. ,,We hebben goede spelers en daarom vertrouw ik op een goede afloop.”

Op de overige vragen die de Griekse journalisten hem stelden, had hij vrijwel de hele persconferentie hetzelfde antwoord. ‘Daar praat ik nu niet over’, was zijn respons op vragen als welke spelers er bij PAOK niet fit zijn en met welke opstelling hij gaat spelen. Over Ajax wilde hij desgevraagd wel iets kwijt. ,,Het is een club met een lange en rijke historie”, wist de Griek. ,,Natuurlijk zijn tijden veranderd. Ook Ajax heeft zo zijn problemen. Toch beschikt ook dit team over heel goede spelers, waarvan we er verschillende tijdens het afgelopen WK in actie hebben gezien. Daarnaast vind ik Ajax de meest bijzondere club van Nederland.”

Ajax - PAOK Saloniki begint woensdagavond om 20.45 uur in de Amsterdam ArenA.

Steun Ajax op weg naar de Champions League! Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Bestel hier je kaarten

PAOK is met twintig spelers in Amsterdam. Op de wedstrijddag vallen er nog twee spelers af. PAOK is met twintig spelers in Amsterdam. Op de wedstrijddag vallen er nog twee spelers af.
Beide keepers in actie tijdens de training. Beide keepers in actie tijdens de training.