Menu
Parkwandeling voor de Ajacieden

Parkwandeling voor de Ajacieden

Ajax wandelde dinsdagochtend door een rustig park in hartje Madrid in plaats van dat ze een lichte training voor de kiezen kregen. Op steenworp afstand van het Estadio Bernabéu lag een heuvelachtig recreatiegebiedje waar de spelers zich even konden ontspannen.

Dat Ajax dinsdagochtend de geplande training op het grote trainingscomplex van Real Madrid zou schrappen, was maandagavond al zo goed als zeker. Men vond het te warm om fanatiek - al ging het om een lichte training - aan de slag te gaan, want misschien zouden de Ajacieden daar ’s avonds in het duel met Real Madrid wel last van kunnen krijgen. En dat moest worden voorkomen. Dus moest er iets anders worden bedacht, want anders is de dag wel erg lang tot de wedstrijd begint.

Trainer Frank de Boer loopt alleen voor de groep uit. Trainer Frank de Boer loopt alleen voor de groep uit.

Negentien Ajacieden stapten stipt om kwart voor elf in de bus die hen naar een nabijgelegen park zou brengen. Gevolgd door een Spaanse cameraploeg en Ajax TV liepen de Amsterdamse voetballers de heuvels van het park op en af. Trainer Frank de Boer liep voorop, alleen met zijn gedachten. Vast bezig om voor zichzelf de wedstrijdbespreking door te nemen die hij later vandaag zal hebben. Hij moet immers ook nog een Ajacied gaan vertellen dat hij de wedstrijd vanaf de tribune zal moeten bekijken. Aan het einde van de niet al te lange wandeling wachtte een beloning: Een terrasje waar ze even een koffie of frisje nuttigden.

De gesprekken waren luchtig, het weer was uitstekend. De gezonde spanning was bijna tastbaar. Alle ingrediënten om er een mooie avond van te maken waren vanochtend aanwezig. De gedachten van de spelers gingen uiteraard ook uit naar de wedstrijd. ,,Wat zou het mooi zijn om te scoren in Bernabéu”, aldus Miralem Sulejmani, die daarbij dromiger in de nabije toekomst staarde. Of het bij dromen blijft, of dat ze worden verwezenlijkt zullen we vanavond vanaf 20:45 uur zien.


Tekst:Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Dmitry Bulykin stapt de bus in. Dmitry Bulykin stapt de bus in.
Theo Janssen en André Ooijer hebben de grootste lol. Jan Vertonghen is elders met zijn gedachten. Theo Janssen en André Ooijer hebben de grootste lol. Jan Vertonghen is elders met zijn gedachten.
De automobilisten moeten wachten voor de Ajacieden. De automobilisten moeten wachten voor de Ajacieden.
Kolbeinn Sigthórsson krijgt een lastig avondje met de Madrileense verdediging. Kolbeinn Sigthórsson krijgt een lastig avondje met de Madrileense verdediging.
Toby Alderweireld zal een zware klus krijgen om Özil of Kaka onder de duim te houden. Toby Alderweireld zal een zware klus krijgen om Özil of Kaka onder de duim te houden.