Menu
Partij in de middag

Partij in de middag

De tweede training maandag bestond voornamelijk uit partijvormen. De zon had inmiddels plaatsgemaakt voor grote wolken en een beetje regen af en toe, maar dat was eigenlijk wel lekker tegen het eind van de training, want het venijn zat in de staart.

Bogdan Lobont en Kenneth Vermeer kwamen na de lunch niet meer naar buiten. De twee keepers die wel buiten trainden, Hans Vonk en Maarten Stekelenburg, waren in de eerste partijvorm buiten de lijnen de neutrale mannen. Tomás Galásek was in het veld ook neutraal. Halverwege de sessie verliet de Tsjech de groep om samen met René Wormhoudt een apart programma te volgen.

Toen Galásek de groep had verlaten, werden twee grote doelen het veld in gedragen en werd een grote partij met keepers gespeeld. Danny Blind legde herhaaldelijk het spel stil om zijn spelers te voorzien van aanwijzingen en ook Gerard van der Lem en Ruud Krol gaven de nodige tips.

Na ongeveer een uur trainen mochten de hesjes worden uitgedaan en de doelen teruggezet. Het betekende echter niet het einde van de training. In een hoekje van het veld, enigszins aan het zicht van de Ajacieden onttrokken, had René Wormhoudt een aantal pylonen neergezet. En dat betekent meestal dat nog even aan de conditie gewerkt moet worden. Zo ook maandagmiddag. In twee groepen moesten de Ajacieden over de lengte van het veld een aantal maal naar de overkant sprinten en weer terug, zonder pauze. En dat binnen een bepaalde tijd. Maar Blind kon tevreden zijn, want iedereen bleef binnen de gestelde limiet. Dinsdagochtend meldt de selectie zich weer voor de volgende training.