Menu

'Pas op', roept Koeman al

De training van vrijdag duurde krap een uurtje. Toen had trainer Ronald Koeman nog maar elf veldspelers en twee keepers over, omdat ook Wesley Sneijder het veld af liep. Bij de toch al lange blessurelijst voegden zich na woensdag ook Tom Soetaers en Zdenek Grygera die beiden tegen Roda JC geblesseerd het veld verlieten.

Rafael van der Vaart was met griep binnen gebleven en ook de overgebleven spitsen Wesley Sonck en Jason Culina waren niet bij de groepstraining betrokken. Sonck heeft last van zijn teen en Culina speelt vrijdagavond met Jong Ajax de bekerwedstrijd tegen Jong Utrecht.

Toch viel er met een kleine groep wel wat te werken. Kaatsen ging bijvoorbeeld prima. Johnny Heitinga kon met zijn strakke passes de aanwezigen bekoren. 'De man met de mooiste pass van Nederland', noemde Koeman zijn pupil liefkozend. Tom de Mul had zijn griepje ook onder controle en was net als gisteren van de partij. Net als de andere nieuwe jonge spelers Thomas Vermaelen en Daniël de Ridder. Koeman zal ze misschien nog hard nodig hebben komende zondag als de blessuregolf zo hardnekkig blijft voortduren.

De trainer zal zelf ook geschrokken zijn van het hoge tempo waarin hij zijn selectie ziet uitdunnen. Tijdens het partijtje riep Koeman, die wel van een stevig duel houdt, zelfs 'Pas op', toen Yakubu en Sneijder beiden de bal wilden hebben. De twee hielden zich ook in, maar korte tijd later verliet Sneijder toch het partijtje. Na wat rek - en strekoefeningen met René Wormhoudt dook de behendige middenvelder de catacomben van het stadion in. Niet lang daarna besloot Koeman de training te beëindigen.

,,Nu is er tijd om je te laten behandelen', riep Ruud Krol de spelers na. Het zal ongetwijfeld niet aan dovemansoren zijn gericht.

Morgen is er nog een training voor het duel tegen NEC en pas daarna zal er meer te zeggen zijn over de spelers die wel of niet klaar zijn voor de wedstrijd.