Menu
Pas op voor illegale kaarten

Pas op voor illegale kaarten

De laatste tijd worden wij steeds vaker geconfronteerd met wedstrijdkaarten en E-tickets die zijn doorverkocht via websites als Marktplaats, Viagogo, Seatwave of Onineticketshop.nl. Wij willen onze supporters waarschuwen voor kaarten die worden aangeboden via deze illegale verkoopkanalen en de risico's die hiermee samenvallen.

Deze websites verkopen kaarten tegen een veel hogere prijs dan door ons is bepaald.
Omdat wij deze illegale zwarthandel tegengaan, worden deze kaarten geblokkeerd en zal de toegang tot het stadion worden geweigerd.

Daarnaast worden met enige regelmaat ongeldige E-tickets aangeboden. Deze E-tickets zijn digitaal bewerkt en vaak blijkt pas tijdens de toegangscontrole bij het stadion dat kopers van deze kaarten zijn opgelicht. Ook in dit geval zal de toegang tot het stadion worden geweigerd en bovendien zullen wij bij de politie aangifte doen van valsheid in geschrifte en oplichting.

Wij doen actief onderzoek naar de herkomst deze illegale tickets. Hieruit is gebleken dat supporters hun seizoenkaart of barcode soms uitlenen aan derden voor de aankoop van extra tickets.
Deze personen kopen vervolgens, zonder medeweten van de seizoenkaarthouder, op een later tijdstip tickets die dan via de illegale websites worden aangeboden.

Wij willen onze seizoen- en clubcardhouders er aan herinneren dat zij verantwoordelijk zijn voor het gedrag van personen aan wie de kaart wordt uitgeleend.
Indien blijkt dat er via een bepaalde seizoenkaart zwarthandel of fraude plaatsvindt, dan zullen wij deze seizoenkaart zonder recht op restitutie blokkeren.
Daarnaast kan een stadionverbod worden opgelegd voor het aanbieden van illegale kaarten.

Supporters die verzekerd willen zijn van een origineel en geldig wedstrijdticket kunnen gebruik maken van de Ajax webshop of de winkels van Primera. Daarnaast vindt secondary ticketting plaats via de Ajax kaartenmarkt.

Tekst en foto: Ajax.nl

Naar de Ajax webshop

Naar Primera

Naar Ajax kaartenmarkt