Menu

Pasanen benoemd tot nieuwe Pele

Op ongeveer een kwartiertje rijden van het hotel in Norwich waar de spelers verblijven, ligt een prachtig complex waar de Ajacieden trainen. Een aantal grasvelden ligt naast elkaar, Ajax gebruikt een veld aan de achterkant.

Sikora, Pienaar, Van Halst, Witschge en Galásek trainden weer met de groep. Alleen Boukhari nog niet. Na de warming-up werd de groep in drieën verdeeld. Elke groep ging naar een deel van het veld om een oefening te doen. De oefeningen waren vooral bedoeld om conditie op te doen, maar dan met bal. In zeer hoog tempo moesten de spelers passen en afronden op doel.

Op het naastgelegen veld werkte Boukhari zijn loopoefeningen af. De Ajacied ondervindt nog altijd last van zijn hamstring, maar langzaam gaat het de goede kant op. Zijn oefeningen worden gevarieerder en explosiever.

Naast het trainingsveld doet ook keeper Lobont aangepaste oefeningen. De Roemeen heeft aan de wedstrijd tegen Celtic afgelopen woensdag, een pijnlijke schouder overgehouden. Het is niet de schouder waaraan hij zich twee seizoenen geleden blesseerde. Of hij zaterdag tegen Norwich zal kunnen keepen is twijfelachtig.

Als de training een klein half uurtje bezig is, valt het eerste ´slachtoffer´. Jan van Halst loopt van het veld, zijn kuit belet hem verder te trainen. Even later gaat ook Witschge naar de kant. Vlak voor de oefeningen zijn afgelopen, haakt ook Pienaar af. In principe is de Zuid-Afrikaan genezen van zijn kuitblessure. Hij moet alleen conditioneel weer op peil komen. Deze drie zullen ook morgen in de oefenwedstrijd tegen Norwich hoogstwaarschijnlijk niet in actie komen.

Galásek en Sikora volgden de hele training. Dat wil zeggen dat Sikora helemaal fit is en dat Galásek geen last meer heeft van zijn voet. Tijdens de middagtraining was dit hetzelfde. Nu Sikora fit is, zal hij wellicht tegen Norwich zijn eerste speelminuten krijgen.

‘s Middags trainde Pienaar wel weer apart. Ook Van Halst en Witschge deden niet met de groep mee. Lobont probeerde even de keeperstraining te volgen, maar moest die na een kwartiertje voorbij laten gaan. De keeper wil liever niets forceren. Stekelenburg moest in zijn eentje alle ballen van de afrondings-oefeningen keren en deed dat niet slecht. De eer van de dag ging echter naar Pasanen. Met een perfecte, schitterende omhaal wist hij Stekelenburg in de kruising te passeren. Wamberto gaf hem prompt de bijnaam ´Pele`.