Menu

Pasanen boekt grote zege in slotduel

Petri Pasanen nam als basisspeler bij Portsmouth afscheid van het seizoen in Engeland. De club van de verhuurde Ajacied won met 5-1 van Middlesbrough.

Aiyegbeni Yakubu was bijzonder goed op dreef voor Portsmouth. Hij scoorde vier van de vijf treffers van zijn ploeg. Boudewijn Zenden was de enige die namens Middlesbrough iets terug deed. Pasanen stond in de basis bij Pompey en werd in de rust, bij een 3-1 voorsprong, gewisseld.
Door een 2-1 zege op Leicester bleef Arsenal het hele seizoen ongeslagen, iets dat in de Premier League in 115 jaar niet voorgekomen was. Dennis Bergkamp, ook volgend jaar nog 'Gunner', gaf de beslissende pass voor het winnende doelpunt van Vieira.
Edwin van der Sar hield ook op de laatste speeldag zijn doel schoon. Fulham won met 2-0 bij Bolton Wanderers.
Voormalig Ajacied Jesper Gronkjaer zorgde met een kopbal voor het enige doelpunt in de wedstrijd Chelsea - Leeds. Mario Melchiot stond net als de Deen de volle 90 minuten in het veld.

Germinal Beerschot Antwerpen besloot het Belgische voetbalseizoen met een 1-2 nederlaag tegen Standard. Verhuurde Ajacied Daniel Cruz stond de hele wedstrijd in het veld voor GBA en hij was in de slotfase dicht bij de gelijkmaker toen zijn inzet op de lat uiteen spatte.

Trainer Frank Rijkaard lijkt met Barcelona op weg naar een sensatie in de Primera Division. Op de voorlaatste speeldag won de ploeg van ex-Ajacieden Davids, Reiziger, Kluivert en Overmars met 1-0 van Racing Santander (doelpunt Ronaldinho), terwijl Real Madrid onderuit ging bij het nietige Murcia. Barça heeft nu twee punten voorsprong op de aartsrivaal, en volgend weekeinde is de laatste speelronde.