Menu

Pasanen en Cruz begonnen met looptraining

Ajax wordt het hele seizoen al geteisterd door een blessuregolf. De afgelopen weken werd er door verschillende spelers achter de schermen hard gewerkt aan hun herstel. Petri Pasanen en Daniel Cruz begonnen maandag 5 november 2001 voor het eerst met de looptraining. Voor het eerst sinds maanden mochten de twee uit het krachthonk en het veld op.

Naast Pasanen en Cruz werkten Ferdi Vierklau (spierblessure bovenbeen), Hatem Trabelsi (spierblessure bovenbeen) en Cedric van de Gun (knie-blessure) maandag een lichte training in de Arena af. Mido, niet geblesseerd, werkt de komende dagen aan zijn conditie.

Petri Pasanen, Laszlo Jambor en Daniel Cruz overleggen voor de looptraining

Voor Pasanen en Cruz betekenden training op het gras van de Arena een ware bevrijding. Na weken van revalidatie in het krachthonk en de mentale zorgen van hun familie zijn de twee inmiddels in staat aan hun looptechniek te werken.

Petri Pasanen loopt zijn rondjes rond het veld in de Arena

Pasanen: "Ik vind het heerlijk dat ik weer zweet en echt moe ben. Eindelijk mag ik het gras op! Van krachttraining word je anders moe, dit is veel lekkerder. Je kunt je niet voorstellen hoe blij ik ben. Ik besef dat ik nog een lange weg te gaan heb, maar dit is voor nu fantastisch. Naarmate het langer duurt, word ik ongeduldiger. De wedstrijden langs de kant, de concentratie die je moet opbrengen bij je herstel. Je moet goed luisteren naar de signalen van je lichaam, je bent er dag en nacht mee bezig in je hoofd. Daarom was het ook goed dat ik even naar huis (Finland, red) ben gegaan. Daar heb ik de klap geestelijk kunnen verwerken."

Pasanen is huiverig uitspraken te doen over de datum van zijn eerste wedstrijd. Hij neemt de dag zoals die komt en probeert zijn ongeduld te bedwingen. "Tot nu toe gaat het volgens plan. Ik heb geen terugslag gehad en dat wil ik graag zo houden. Morgen ga ik weer het veld op voor loopoefeningen. Stap voor stap hoop ik zo snel mogelijk weer een wedstrijd in Ajax 2 of Ajax 1 te kunnen spelen."

Daniel Cruz mag even versnellen

Het humeur van Daniel Cruz is al even goed als dat van Pasanen. Cruz leek in het begin van het seizoen zo goed als zeker een basisplek te hebben veroverd of het noodlot ook hem overkwam. Hij brak zijn enkel op de training. Cruz: "Je kunt je niet voorstellen wat er door je heen gaat. Het ging net zo lekker in het eerste. Het is niet eens zo zeer de pijn, maar meer de teleurstelling. Daarom is het ook goed dat ik tweeeneenhalve week naar Colombia ben gegaan. Dat is toch een vertrouwde omgeving voor me en dat geeft rust. Het zijn kleine dingen, zoals het eten van mijn moeder, waardoor die blessure even uit je gedachten is."

Trabelsi doet onder leiding van Laszlo Jambor de nodige rekoefeningen

Ook het herstel van Cruz verloopt volgens schema. Wanneer hij weer definitief bij de selectie kan worden toegevoegd, weet hij niet of daar wil hij, professioneel als hij is, geen uitspraken over doen. "Je moet daar voorzichtig mee zijn. Zowel voor jezelf, als voor de buitenwereld. Laten we het stap voor stap aanpakken, dan schep ik geen verkeerde verwachtingen naar mezelf of naar andere mensen. Ik ben al lang blij dat ik vandaag voor het eerst heb kunnen lopen. En dat ik geen pijn heb."

Mido werkt extra aan zijn conditie

Mido reist deze week niet af naar Caïro. Hij was uitgenodigd om voor zijn land uit te komen tegen Liberia en Zuid-Afrika. Mido geeft er de voorkeur aan om extra te werken aan zijn conditie die sinds zijn hersenschudding nooit helemaal 100% is geweest.