Menu

Pasanen en Cruz behalen belangrijke zeges

Verhuurde Ajacieden Petri Pasanen en Daniel Cruz deden met hun clubs goede zaken. Pasanen won weer eens met Portsmouth and Cruz zorgde met GBA zelfs voor een heuse stunt.

In de strijd tegen degradatie boekte Portsmouth, met Pasanen weer negentig minuten binnen de lijnen, een belangrijke overwinning op Southampton. Ayegbeni Yakubu scoorde in de 68ste minuut de enige goal. In de slotminuut kwam Pompey goed weg toen Southampton-aanvaller Philips het houtwerk trof.

Het Germinal Beerschot Antwerpen van verhuurde Ajacied Daniel Cruz zorgde voor een sensatie in België door gedoodverfde titelfavoriet Anderlecht met 1-0 te kloppen. Snelders scoorde in de 50ste minuut voor GBA, waar Cruz in de 87ste minuut inviel.

Arsenal, met voormalig Ajacied Dennis Bergkamp in topvorm, evenaarde een record in de Premier League door voor de 29ste competitiewedstrijd op rij ongeslagen te blijven. In Londen wonnen de Gunners met 2-1 van Bolton Wanderers en Bergkamp scoorde het tweede doelpunt.

AC Milan lijkt op de titel in Italië af te stevenen. De club van Clarance Seedorf won met 3-1 van AC Parma. Het duel van achtervolger AS Roma, waar Cristian Chivu weer in het hart van de verdediging stond, bij stadsgenoot Lazio werd na 55 minuten gestaakt omdat een van de aanhangers van AS Roma aangereden zou zijn door een politieauto. Het bericht werd via de stadionspeaker tegengesproken maar de scheidsrechter staakte toch het duel in het belang van de openbare orde. Er waren al supporters van AS Roma het veld op gekomen. Het stond op het moment van staken 0-0.

Barcelona haalde in Spanje voor de negende maal op rij de volle drie punten. De ploeg van Frank Rijkaard won met 1-0 van Real Sociedad.